Снимка: Bulgaria ON AIR

Фалстарт на повторното гледане на делото срещу Георги Генов, който по особено жесток начин уби съпругата си Катя на кръстовище в Пещера.

Той бе осъден от Окръжния съд в Пазарджик на 25 години затвор, но Апелативният съд в Пловдив върна делото за ново разглеждане, след като се оказа, че в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова.

Още по темата

Майката на убитата Катя не събра сили да дойде отново в съдебна зала и да срещне убиеца на дъщеря си.

Георги Генов уби съпругата си Катя с множество удари с нож на кръстовище в Пещера в началото на септември 2017 година.

Делото срещу него се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. През месец май Окръженият съд в Пазарджик го осъди на 25 години лишаване от свобода.

Присъдата беше обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив от адвоката на Генов и близките на убитата жена.

Според апелативните магистрати в протокола на съдебния състав, постановил наказанието, липсва подпис на председателя Ивета Парпулова. Това се приема като липса на такъв документ, а с това и на липса на проведени задължителни стадии от съдебната фаза на процеса.

Това е и причината делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав на Окръжния съд в Пазарджик.

Най-въмутителното според почернената майка е, че по бързата приоцедура е разгледано делото срещу Георги Генов. Тя поиска и по-тежко наказание за убиеца на дъщеря си.

От съда в Пазарджик отказват коментар. Съдия Ивета Парпулова е в отпуск. Новият съдебен процес срещу Георги Генов днес не можа да стартира заради отсъствието от разпоредителното заседание на адвоката на подсъдимия Николай Антов.

Оказа се, че защитникът на Георги Генов си е счупил крака и не може да присъства в съдебната зала.

Подсъдимият заяви, че държи на неговата защита. Това стана и причина съдът да насрочи следващото съдебно заседание за 21 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase