Петър Волгин предизвиква статуквото и прави опит да скъса с клишетата с новата си книга "Политически некоректно". Волгин е категоричен в "България сутрин", че това е една книга за съвременността.

"В книгата пиша за процесите, които се развиват по целия света. От края на 70-те години на миналия век до след финансовата криза властваше неолиберализмът. Вече не е точно така. В момента в Европа и света има една дясна вълна - националистическа, популистка", обясни пред Bulgaria ON AIR журналистът.

По думите му тази националистическа вълна е пряк резултат от дългото неглижиране на националното.

"Неоконсервативната вълна е доста силна, въпросът е какво може да се противопостави. Лявото все още не успява да отговори на гражданите за радикална промяна. Тази книга ще стресне всички, които са в статуквото", допълни още Волгин.

Той е на мнение, че политиците на различни политически партии сядат на една маса, за да направят далавера, а не да обсъдят някаква идея за преустройство, което според Волгин е най-тъжното.

"Политиката трябва да е среда, в която да има спор, да има обмен на идеи. Въпреки това думите вече са обрасли със страшно много клишета, някои думи вече не казват нищо. Хората вече искат да разбират нещата точно и ясно. Огромни групи хора се противопоставят, отиват и гласуват на избори за популисти", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase