Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Вицепремиерът Валери Симеонов най-накрая склони и поднесе извинение към "кресливите майки с уж болните деца".

Това стана факт след проведения сутрешен коалиционен съвет, свикан спешно от премиера Бойко Борисов в МС.

Oще по темата

"По настояване на коалиционния съвет, поднасям извиненията си на всички, които са се обидили или се почувствали обидени . Не е нужно да се аргументирам", заяви Симеонов на излизане от срещата.

Вицепремиерът уточни, че вече го е направил няколко пъти... за това какво е неговото отношение към децата инвалиди, тези с увреждания и въобще към хората с увреждания, тъй като самият той е потърпевш в това отношение в своето семейство и също е подпомагал с каквито средства му е възможно на такива хора и деца с увреждания.

"Още веднъж поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя, когото и да било",заключи той.

Тази сутрин в тв студио, а и вчера след заседание на малкия коалиционен съвет, на което не присъства лидерът на "Атака" Волен Сидеров, вицепремиерът обяви, че не е нужно да се извинява, нито пък да подава оставка от поста си.

Според Красимир Каракачанов една оставка в момента означава да се събори правителството и да се върнат ДПС и БСП на власт, което не е решение.

Припомняме ви, че повод за недоволството на майките стана изказване на Валери Симеонов след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, в което той заяви във връзка със Закона за хората с увреждания: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Думите на Симеонов предизвикаха протести в цялата страна с искане за оставката му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

Анонимен

преди 5 години

До П.ПетровГражданино, да те светна. "Майките" САМИ са направили своя свободен избор. Гражданино, всички имаме отговорност към това общество! "Майките"имат родители, за които заедно всички внасяме пари за пенсиите им. Само, че те искат да стоят вкъщи, да получават 900лв.и да не участват с осигуровки. Гражданино, утре и ние ще станем пенсионери."Майките"ще получават наравно с нас, а нашите деца ще плащат техните пенсии и на децата им! Справедливост! Отговорност! Човещина! Общество! Морал!????

241

Solar Power

преди 5 години

Изобщо не се извинявай. Прави си човек. Ей такива ***,инвалиди,римляни,вегани искат всичко само за тях. Ние останалите 98% от обществото какво да правим ? Истината боли и ще се научите да я приемате. Кресливи жени.

240

Анонимен

преди 5 години

Късно е либе за китка, време е за букет... Няма смисъл от извинения, единствения правилен ход оставка и да си ходи в Бургас.

fallback