Снимка: БТА
fallback

Втори ден майки на деца с увреждания и други граждани протестират пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Oще по темата
Протестиращите скандират "Оставка", носят плакати "Симонов - срам", "За душата с увреждания няма протези и рехабилитация", както и плакати с образа на вицепремиера, преобразен като Хитлер. Те носят и черни знамена.

Майките днес са обидени от ново изказване на вцепремиера Валери Симеонов. По думите им в опита си да разясни какво е имал предвид, когато е казал, че децата им са "уж болни", той е използвал отново обидни думи като "деформирани, изкривени", което смятат за недопустимо за речник на човек на такъв отговорен пост.

Според протестиращите граждани подобно препотвърждаване на циничните и обидни думи показва недопустима арогантност.

Човек, който е извън протеста, се опита да блокира движението на булевард "Дондуков". Майките категорично заявиха, че това не е тяхна инициатива и призоваха тези, които ги подкрепят, да не блокират булеварда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 5 години

До на WC премиераВиж я в 24 часа активстиката от БСП. Снимки със съпруга й от Бузлуджа. Спряла от детска градина здравото си дете за да го учи на борба за "справедливост" пред Министерския съвет. До онзи ден никакъв пост във фейсбука й за "бъдещето на България". След като се пени пред камерите се сетила. "Господари на ефира" мълчат? Вече отмъстика на Симеонов за стара вражда и негов пост за простотията на репотера им.

67

бунтар

преди 5 години

дъжава КОЯТО ОТ КОРУМПИРАНИ ХОРА СЕ УПРАВЛЯВА СЕ ПРЕВРЪЩА В БАРДАК ---ДО ТУК СЕ СТИГА ----УПРАВНИЦИ БЕЗ КАПКА МОРАЛ И СЪВЕСТ СЕ ПОДКРЕПЯТ ДА НЕ ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ ЗАЩОТООО---

66

мимикрия

преди 5 години

150 майки извоюваха за себе си 150 милиона лева от бюджета за догодина , който трябва да изпълним всички ние с нашите данъци и труд и пак са недоволни .БСП-то се крие зад всеки протест

fallback