Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Най-малко по 200 живота у нас могат да бъдат спасявани всяка година, ако хората наоколо окажат първа помощ на човек в безпомощно състояние.

Въпреки че намесата още преди да пристигне линейката е масова практика в повечето развити страни, у нас е точно обратно.

Как да помогнем на изпаднал в безсъзнание пациент със сърдечна недостатъчност?

Малко момиче се превръща в герой в Гърция, след като вижда как сестричката ѝ се дави в басейна. Детето не губи време и вади сестра си от водата, след което само оказва първа помощ – сърдечен масаж и дишане уста в уста, разказва Bulgaria ON AIR.

Спасява я още преди да пристигне екип на Спешната помощ. У нас подобни истории рядко се разказват, защото децата не се обучават как да реагират при подобни случаи.

Кратка справка показва, че възрастните също стоят безучастно, ако видят изпаднал в безсъзнание пациент със сърдечна недостатъчност. Грешка, която почти сигурно ще му струва живота, поясняват медиците от Спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 252Москва е най-красива,погледната от бомбардирвач====Москва е много красива, величествена, чиста, спретната. От бомбардировач никой не я е гледал, няма и да я гледа! Бомбардировачите ще се разбият в земята, свалени от ракети на стотици километри от Москва. А NY, Вашингтон, Филаделфия, Бостън, Маями и още стотици градове ще бъдат измити като курешки от страшно ядрено цунами, ако факаните Щати изстрелят само една ракета срещу Русия. Чикаго, Детройт, Синсинти ще станат на молекули.

12

неутрален

преди 5 години

Защо пък някой който казва,че българите масово не знаят какво се прави при оказване на първа помощ трябва да не е българин

11

Анонимен

преди 5 години

Децата в 5-ти клас не могат да си вържат връзките на обувките, да надробят една салата или да си зашият копче, но знаят каква е температурата на слънцето и естествените спътници на Нептун. Е'гати образователните системи!

fallback