fallback


Рибари от Созопол излязоха на протест. Те се събраха тази сутрин на полуостров Германката край града.
Oще по темата


Недоволни са, че ще бъде застроено едно от последните девствени места по българското Черноморие, а достъпът им до морето става невъзможен заради поставена ограда, предава Bulgaria ON AIR.

Рибарите настояват общината и областна управа да се намесят и да накарат инвеститора да осигури достъп до мястото, където ловят риба.

Според действащия план за управление на местността обаче в зоната може да се строи при определени параметри. Оказва се, че това е поредният законен строеж.

Земята е продадена преди 20 години, а през 2002 година е променен статутът ѝ от земеделска.

От фирмата, собственик на обекта, обещаха, че след като приключат археологическите проучвания на терена, ще осигурят достъп на рибарите до скалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Росенец

преди 5 години

До АнонименВсеки сам решава дали да си продаде имота и за колко. А от протести резултат знаем какъв е - някои път има минимален успех, друг път никакъв.

26

Анонимен

преди 5 години

За 30 години, рибарите, да си бяха направили асоциация и да бяха купили обекта....Брее, всички ли трябва да ви казвам, как да правите..

25

Анонимен

преди 5 години

Варненският некропол е в центърът на Варна, току до така наречното "гезме" и е заграден откак се помня. Нямам сантиментални спомени от преди това, затова пък имам спомени за ламаринената ограда, която опасва огромната дупка, където намериха най-старото обработено в света злато на Варненската цивилизация. Така че, обещанието за "когато свършат разкопките" е много относително...Подкрепям рибарите, но ако се намери находка като във Варна мисля, че затрудненията им ще бъдат обезвъзмездени.

fallback