Снимка: Архив, Булфото
fallback

Депутатът от "Обединени патриоти" Христиан Митев заяви, че не може да приеме искането за оставка на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов и не видя основание в него.

Oще по темата

По-рано БСП и майките на деца с увреждания на брифинг в парламента поискаха вицето да освободи поста си заради думите му за протестиращите родители, че са "група кресливи жени".

Според Симеонов законът за хората с увреждания е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

По думите му протестиращите са манипулирали обществото, "изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца".

Изказването му разгневи майките и те поискаха оставката на вицепремиера Симеонов. От БСП също настояха, че той не трябва да остава и минута повече на този пост.

Христиан Митев настоя, че не се е запознал още с изказването на Симеонов и бе категоричен, че не коментира думи на други хора, независимо дали са на неговия лидер или на негови колеги.

"Питайте този, който е направил изказването. Разбира се, че няма как да приема исканията за оставка, особено когато идват от опозицията", каза Митев.

Той добави, че всеки може да иска оставката на всеки един член на правителството.

"Майките може да са обидени, могат да отправят такива искания. Всеки може да иска оставката на всеки един член на правителството. Аз обаче не приемам такива искания за основателни", каза Христиан Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Мая

преди 5 години

До АнонименАма не е *** като тебе и тия които защитаваш.

35

Анонимен

преди 5 години

До 30 бидон с ла.*** ама какви само не обикновени слонски.

34

Анонимен

преди 5 години

До олигифре.ните от НФСБ национален фонд за саботиране на България първо кой ви пита какво искате бе второ вие не сте за уволнение а за публичен разстрел и трето НФСБ няма думата кой да бъде отстранен и кой не това е.

fallback