Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

През изминалата 2017 година у нас е регистриран 13-годишен ръст на сключените бракове. Броят на разводите намалява, показва изследване на Националния статистически институт.

Средната продължителност на брака трае близо 16 години, показват още данните.

Посещението на семеен консултант обаче все още се смята за срамно у нас. Това е и причината двойките по-често да предпочитат да решават проблемите си сами.

Кога проблемите в семейството стават причина за развод - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на сексолога доц. д-р Румен Бостанджиев.

"Счита се, че бракът е легитимен ясен знак, че тези двама души са решили да поемат по общ път.  Днес бракът вече не се възприема като задължително условие да живеят заедно. Сега сме на етап, в който много хора предпочитат да създават семейство, без да имат тази легитимизация", коментира специалистът.

По думите му двойките се договорят какви са правилата, ангажиментите... Много често обаче се оказва така, че не са се разбрали както трябва. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Феминистките завиждат на омъжените жени със сериозен и качествен брак. И за това се опитват да ги объркат и да ги направят нещастни. И се опитват да направят децата им *** - нестабилни, за да са склонни към смоубийство и по този начин да накажат хората за това, че имат нещо, което те нямат - семейство. Ако политиците в България имат капка ум ще възстановят смъртното наказание специално за феминистките.

20

Анонимен

преди 5 години

Причината за разводите са налаганите от феминистките "гъвкави" морални ценности. Повечето феминистки са отдавна разведени или стари моми. Или с по няколко развода. Те така...

19

Анна

преди 5 години

До кАбе вие сте голям взезнаико че така убедително говорите за американците или гроздето е кисело защото е високо и не можете да го стигнете. Спрете да пишете неверни неща и глупости когато не знаете истината.

fallback