Снимка: БТА, архив
fallback

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема "Здравеопазване" няма да мине. Това каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Oще по темата
По думите му самото искане за вот е част от парламентарните процедури, от които опозицията се възползва.

"Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията", коментира той в интервю за Радио "Фокус" - Пирин.

Според него социалистите не правят реален анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана и "то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП".

Цветанов допълни, че вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти.

Според него това по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна.

"Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз досега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение. Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема "Здравеопазване" - в тяхната програма "Визия за България" те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение", коментира Цветанов.

По думите му опозицията се старае да създаде нервност в обществото и да дестабилизира институциите в България.

"Най-важното е, че управлението дава своите резултати както в приходната част на бюджета, така и в проектобюджета за 2019 година, където ще имаме възможност както да увеличим доходите в бюджетната сфера, но и да изпълняваме ангажиментите си по секторните политики. Тук, разбира се, водещ ще бъде секторът, свързан с образованието на българските деца", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

ognyanz

преди 5 години

Това, което се вижда от приказките на Цецо, е че него го интересува само това, дали ще се събере мнозинство в Народното събрание за сваляне на правителството. Няма да се събере, това го казва и Корнелия Нинова. Но проблеми в здравеопазването има, а гербаджиите даже не искат да говорят за това. Но времето им изтича.

86

Анонимен

преди 5 години

кой че брои билетините. мен в помощното ме научиха само до десет и понеже на моите пръсти че броим, сичко за гербъвите.

85

To6

преди 5 години

ДО АНОНИМНИКА 56 МНОГО СА ВАЖНИ 4-ТЕ МЕСЕЦА КОГАТО БЯХА, ТАМАН НЕЩАТА ПОТРЪГНАТ И ИДВА герб

fallback