Снимка: архив, Булфото
fallback

Първоначалните критични реакции на чуждите политици за убийството на Виктория Миринова показват отношение към България и трябва да се положат усилия, за да се изчисти имиджът на страната ни, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Веднага след като се разбра, че е нападната Виктория, коментарите зад граница бяха насочени основно към това, че в България се убиват журналисти.

Oще по темата

След като стана ясно, че нападението е извършено от 21-годишния Северин Красимиров и най-вероятно няма никаква връзка с професията на убитата, премиерът Бойко Борисов събра посланиците на страните от ЕС, за да ги информира за случилото се, но чуждите дипломати запазиха мълчание.

Според Нинова, която отказа да коментира дали реакциите са били преувеличени, важно било, че са били масови.

"За мен по-скоро трябва да има тук при нас равносметка, анализ, разговор защо се случи това. Отговорът е недоверие от българските граждани към институциите, може би и недоверие отвън към справянето с проблемите", допълни соцлидерката.

А по повод на страха на ромите от квартал "Тракция" в Русе, където група от 15-20 мотористи нахлу снощи, Нинова призова политиците да положат максимални усилия, за да не се допуска етническо напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Ох, писна ми

преди 5 години

До ognyanzТи да прочете някъде в моя коментар да говоря за "оклеветяване на правителство" или за "някой жител на Банкя"?Писах за оклеветяване на държавата, *** смотано!

76

ognyanz

преди 5 години

Герберските *** пак са напълнили коментарите с п'ростоии. Защитавала Корнелия Нинова ромския етнос, защото те гласували за БСП. Хайде де. За кого гласуват от ромските махали, я вижте резултатите от последните избори. А Цецо вече готви суджука за следващите. Ето например Георги Гергов получава 4.3 милиона лева от държавата за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна. Но той е нужен на Бойко за да може с тези пари и с 50 човека около него да мъти водата в БСП. Идват избори.

75

до там стигна

преди 5 години

Разказват че Нинова започнала да прави кросчета по разни самотни пътечки.Тя не би се дърпала. Де да и излезе късмета, ама хората ги е страх и бягат.

fallback