Снимка: Bulgaria ON AIR

Придобилото известност бездомно куче Реди вече има осиновител, предаде Bulgaria ON AIR. Преди седмица кадри на животното обиколиха социалните мрежи, след като беше боядисано с червена боя за коса.

Въпреки, че Реди упорито отказва да напусне клиниката, в която се намира, осиновителката му Илона е убедена, че само за дни ще успее да му върне увереността и доверието в хората.

Още по темата

Под боядисана в ярко червено боя прозира снежнобялата козина, която покрива цялото тяло на 4-месечното кученце. Експериментът с боята обаче е можел да бъде пагубен за него, коментират ветеринарите, които продължават с опитите да премахнат останалите червени петна.

Спасителите му пък обясняват, че избрали именно Илона за негова стопанка, сред 147 желаещи да го осиновят, тъй като разбрали, че не неговата известност, а любовта към животните е това, което я е довело в клиниката.

Въпреки, че Реди вече си има дом, от клиниката призовават всички желаещи да не подминават и другите спасени четириноги. Последният изоставен домашен любимец е захвърлената на улицата питбулка Тара.

След като са я обезпаразитили и ваксинирали, ветеринарите обясняват, че въпреки мнението за породата ѝ, тя не проявява никаква агресия - нито към хора, нито към други животни.

Тара се е превърнала в любимец на медиците. Имала и кандидат-осиновител. Той обаче, не се явил да си я вземе.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase