Снимка: БТА
fallback

Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани нации.

Това заявява президентът Румен Радев в свой адрес по повод тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от обявяването на българската Независимост, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
"Този мащабен исторически акт не бе случайна стъпка.

Със самочувствие и достойнство, с дипломатическа мъдрост и историческа дързост българската нация успя за броени години да изгради завиден политически, икономически и духовен потенциал, който да гарантира здравите устои на нова България", се казва още в поздравителния адрес.

Румен Радев припомня, че за по-малко от три десетилетия нашите предци уверено и последователно са изминали трудния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на пълния и безспорен суверенитет на страната ни. "Вярвам, че успехът на българската независимост бе нагледен пример как с воля, единство и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си", подчертава още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

До 93

преди 5 години

"Г-н президент вярвате ли в тази нация защото аз не.Съдбата е ясна - имигранти." Урааа! най-накрая ще се отървем от поредния мал.оумен! Успехи в чужбината и не се връщай! Ще останем само читавите.

90

Анонимен

преди 5 години

ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ ЗАРЕЖЕТЕ КАРУЦАРСКИЯ ЕЗИК НА ДРУГАРКАТА НИНОВА- НЕЯ НИКОЙ НЕ Я ПРИЕМА НАСЕРИОЗНО- НО ВИЕ ИМАТЕ ДРУГИ ПРЕТЕНЦИИ. ВИЕ СТЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, А НЕ САМО НА ДРУГАРИТЕ, ОСТАНАЛИТЕ СЪЩО СМЕ БЪЛГАРИ- НАПРАВЕТЕ ТАКА ЧЕ ДА ВИ ПРИЕМЕМ ЗА НАШ ОБЩ ПРЕЗИДЕНТ.

89

Анонимен

преди 5 години

89- ДЪРЖА ДА ПОГЛЕДНЕШ ПО ДОБРЕ ИЗТОЧНИЦИТЕ- ДА, РУСКАТА ИМПЕРИЯ ПЛАЩА, А СЛЕД ТОВА БЪЛГАРИЯ ИЗПЛАЩА ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА 75 ГОДИНИ- ПРИ ИЗГОДНИ ЛИХВИ. НЕ ЛЪЖИ, НЕ МАНИПУЛИРАЙ, НЕ ПРИНИЗЯВАЙ ЗАСЛУГАТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗА ПЛАЩАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА.

fallback