Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

13-годишната Симона Маркова, която спечели конкурс на фондация "Център на надеждата" с есе на тема "Спорт в Космоса", разказва пред България сутрин за преживяванията си в турския град Измир, в единствения действащ космически лагер в Европа, създаден по модел на НАСА - Space Camp Turkey.

"Избрах си да пиша за спорта в Космоса, защото обичам да спортувам, обичам и Космоса и се опитах да свържа двете неща. Отне ми 2 или 3 дни да го напиша. Беше трудно", споделя тя пред Bulgaria ON AIR.

След като получава шанс да се докосне до звездите, Симона се разколебава за това дали е готова за лагера.

Решава обаче, че го иска независимо дали е трудно или не. Мотивирала я е мисълта да отиде в Space Camp Turkey и да прави нещата, които са правили другите деца.

Казва, че това място обогатява знанията ѝ и би ѝ помогнало много занапред в живота. Симона иска да стане учител или космонавт и се надява повече млади хора от етноса ѝ да повярват в себе си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

булка или космонавт

преди 5 години

То детето може да иска да стане космонавт,ама е на 13 и скоро ще искат да го женят по ромейски обичай. Ще го закарат на пазар за булки и не знам как държавата ще го ,,спаси"?

25

Анонимен

преди 5 години

Днес по всички телевизии дават първи учебен ден изпълнен с такива "вдъхновяващи истории от гетото, с каква цел? Искате да ни убедите, че й те са хора ли? Момичето може да е постигнало нещо, но е едно на милион, огледайте се навън нейните връснички крадат ,раждат и убиват децата си в селския нужник, неграмотни, миризливи, гнусни. Една птичка пролет не прави!!!!

24

Анонимен

преди 5 години

Това дете е изключение, грешка в системата.

fallback