Снимка: БТА
fallback

Въвеждането на доброволната военна служба трябва да стане след широк обществен дебат, изрази мнение военният министър Красимир Каракачанов.

От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с който да се въведе доброволната военна служба и аз смятам, че той трябва да бъде обсъден в професионалните среди, в редовете на армията, сред хората като вас, които имат правилно разбиране за нуждите на отбраната, както и в цялото общество, обяви той пред участниците в конференцията на тема "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната", която се провежда в Казанлък.

Министър Каракачанов посочи, че въвеждането на доброволната военна служба трябва да бъде съпътствано от определен набор от стимули, един от които може да бъде ползване на предимство при постъпване на работа в държавната администрация и особено в структурите за сигурност.

"Ако искаме да мотивираме младото поколение да служи в армията, ние трябва да ги запознаем с нейната историческа заслуга за съществуването на българската държава", категоричен бе Каракачанов, цитиран от пресцентъра на МО.

Военният министър благодари на членовете на запасното воинство за тяхната активност при обсъждането на въпросите, свързани с развитието на въоръжените сили, както и за ролята им при възпитанието на младото поколение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 5 години

До Solar PowerПешаците не могат да умрат първи в боя, по простата причина че влизат последни в боя. Ролята им е да зачистят окончателно територията. Просто да убият или доубият каквото там е останало. Да уточним, сега е така, в миналото не е било така.

38

Смех

преди 5 години

Няма ли население бе клоуни нали сме 10 милиона според последното пребраяване.Нали новозеландци се преселвали тука и австралиици.

37

Анонимен

преди 5 години

Карака1анов е доносник на зловещата ДС!

fallback