Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Народното събрание отложи гласуването на трите министерски оставки заради неподписан указ на президента за освобождаването на Младен Маринов от поста на главен комисар на МВР.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов обясни в студиото на "Денят ON AIR", че дори и без документа, народните представители са могли да гласуват номинацията на Маринов за вътрешен министър, но са решили да изчакат подпис от Румен Радев.

"Не мисля, че е умишлен саботаж от страна на президента това да не подпише указа. Той е в правото си да прецени това свое действие. Дали той ще го разпише или не, за нас няма никакви последствия. Ние искаме да няма скандали в държавата. Поради тази причина искаме да изчакаме да се подпише този указ", заяви Станислав Иванов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му мнението на Волен Сидеров, че президентът се е опитал да саботира правителството, си е негово лично и с липсата на подпис върху конкретен указ не може да се предизвика криза.

Народният представител от ГЕРБ коментира и действията на Александър Манолев, който отказва да поеме поста министър на транспорта и поиска от премиера Бойко Борисов номинацията му да бъде оттеглена. Днес Манолев обясни, че причината за това са скалъпени обвинения и атака срещу него, с която да се блокират плановете му за реформи и работа в министерството.

"Ние в момента, в който има някакви данни, дори само хвърлени в няколко медии съмнения, ние веднага носим своята отговорност", категоричен беше Станислав Иванов. По думите му така правят в ГЕРБ, без значение от къде идват сигналите.

Той заяви също, че това е разликата между тях и БСП.

"Там има много хора, които не трябва да бъдат депутати, имат дори повдигнати обвинения, но те са на местата си и продължават да си работят", добави още Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Активист на БКП

преди 5 години

За къде да бързат ???!!! Има още толкова много за крадене...

16

ПЕТЪР

преди 5 години

До Анонимен: ТОЯ , ДОГАН , МНОГО СЕ Е ИЗУЧИЛ В ЗАТВОРА , МАЙ . ХИДРОИНЖЕНЕР ,БАШ ПОЛИТИК , СЕГА ПЪК И ЕЛЕКТРОТО ХВАНА. ВСЕСТРАННО РАЗВИТА ЛИЧНОСТ -КАКТО КАЗВАШЕ ТАТО НАВРЕМЕТО.

15

МИТОВ

преди 5 години

До Професор: КО КАЗА -ГЕНЕРАЛА ЛИ ? ГЕНЕРАЛА Е В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !

fallback