Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Изненадващ обрат днес. В парламента отложиха гласуването на трите министерски оставки. Причината - неподписан указ на президента, с което се спира избора на новите министри.

"Информациите за това закъснение на президента, които получихме днес, бяха много противоречиви. Не бих си позволил да коментирам дали има натиск или не, дори и да е имало такъв няма как да излязат наяве конкретни доказателства. Това, което аз разбрах от официалната позиция на президентството е, че държавният глава нямал срок и не бил длъжен да разпише указа толкова бързо", посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Воля" Пламен Христов.

Той коментира също, че това е неуважение както към целия български народ, така и към Народното събрание.

Междувременно от прессекретариата на президента Румен Радев потвърдиха, че предложението за освобождаване на Младен Маринов от поста е получено на "Дондуков 2" вчера в 11:37 ч. И подчертаха, че издаването на указ от държавния глава изисква спазването на всички установени процедури и не може да се очаква от него да взима кадрови решения под натиск, още повече когато се отнасяли за националната сигурност на страната.

А за Bulgaria ON AIR оттам съобщиха, че президентът ще разгледа предложението след завръщането си от Латвия, където е на посещение днес и утре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Магарии

преди 5 години

Най-накрая нещо да зависи и от подписа на Радев, за да му видим магариите !

14

Z

преди 5 години

Ало, ВОЛЯ, куца ви пропагандата! С такива евтини словоизлияния можете да впечатлите някой без основно образование! Президента решава за хората свързани с националната сигурност! Народа му е гласувал това доверие, а не вие там в парламента! Айде скрийте се в дуппките си, недоучени момчемца и момиченца!

13

Анонимен

преди 5 години

До ТАКА ЛИ?????А УВАЖЕНИЕ ЛИ Е ОТХВЪРЯНЕТО НА ВЕТОТО НА ПРЕЗИДЕНТА ВСЕКИ ПЪТ ?????а уважение ли е всеки път да отхвърляш законите, независимо какви са?

fallback