fallback

Обществото ни определено боледува и има много дефицити. Броят на психопатите се увеличава. Агресията се възприема като нещо нормално в нашето общество. За българина да агресира и раздава юмручно правосъдие стана норма на поведение.

Това негативно твърдение посочи и обоснова пред Bulgaria ON AIR директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ причините за агресията са разделени на две групи и са свързани със самата личност и с външните фактори.

"Децата от все по-малки започват да раздават юмручно правосъдие. Институцията семейство се разпадна и изчезна. Много деца са жертва на синдрома на родителското отчуждение. От тези деца, които не са расли в любов, изсрастват перфектните насилници", обясни д-р Гълъбова в предаването "Денят ON AIR".

Според нея политическият ни елит използва уличен речник, което по думите ѝ е абсолютно недопустимо.

"Как може бивш депутат да нарече президента "тоя тип"?! Циничното отношение към живота ни се налага от най-високо ниво", отбеляза д-р Цветеслава Гълъбова.

Тя призна, че не очаква повече пари за психиатрично здраве. Д-р Гълъбова е на мнение, че системата е "тотално забатачена". Тя е категорична, че са необходими много пари за дълбока и цялостна психиатрична реформа.

Тревожните разстройства бележат ръст и в световен мащаб, не само в България, посочи д-р Гълъбова в края на разговора. Тревожността се покачва, когато човек има проблеми, които го тормозят и с които не може да се справи, обясни тя и посъветва зрителите да бъдат себе си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 5 години

Права е жената! Напоследък феминистките съвсем се вмирисаха. От социопатки се превърнаха в криминални социопатки... Много се увеличи нивото на женската социопатия и психопатия напоследък. Особено тази криминалната. Особено всред феминистките. Трябват закони срещу феминизма!

79

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

сметайте кво ви мислят като триете постове и пцувате без да ви лови бота за цензура ;). #жосуиднесбеге

78

Анонимен

преди 5 години

Ами дръжте го българина беден и гладен, ще агресира ами. И в другите държави след войната като са гладували са агресирали. Вижте няма никаква справедливост, едни работят пък гладуват, други крадат милионери станаха, пък не ги съдят, няма кой да им търси произход на мръсните пари. Агресията е дълго спотаено напрежение и неудовлетворение. Политиците не правят нищо да подобрят живота на хората, само вдигат данъците и пълнят джобовите си с пари.

fallback