Снимка: БТА
fallback

Възрастен мъж, потрадал при катастрофата край Разград, е в най-тежко състояние.

81-годишния дядо Еньо от Срацимир е в кома, със съчетани травми и опасност за живота.

Oще по темата
Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Тежката катастрофа, която затвори пътя от Разград за Благоево, стана малко след 10.00 ч. днес. Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация и разградски ТИР се удариха челно на един от завоите към местността "Пчелина".

В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събора в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 18 души (с водача) бяха откарани в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети болницата, за да се информира лично за състоянието на пострадалите. Тя е патрон на Осмия капански събор в село Садина и след като научила за пътния инцидент със 17 души от село Срацимир, веднага тръгнала към Разград.

Илияна Йотова, заедно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с пострадалите и с лекарите, след което отпътува от Разград, предаде БТА.

Тодоров информира, че Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли нужда от кръводаряване, но лекарите са заявили, че разполагат с всичко необходимо.

Шофьорът на ТИР-а - 48-годишният П.С. от Разград, е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Шофьор на тир

преди 5 години

На каква височина е летял колегата не разбрах!?журналистче тъпо

71

Анонимен

преди 5 години

Като обявиха незаконни камерите и радарите по пътищата , всички се радвахмерадвахме, ам сега супата

70

Гошо

преди 5 години

До МИРООтсечката София-Своге фирмата Трейс груп а преасфалтира, но отноео коефициентът на полирсне на горния асфалтов слой е по-висок от зададения от проектанта на ремонта. Не е изправен резкия завой при Соге, не е променен виража му. Не е коригиран и завоя непосредствео преди този завой и при по-висока скорост се получава "изхвърляне". Трябва да се коригира трасето, а не да се намалява разрешената максимална скорост, г-да от КАТ!

fallback