Снимка: Архив, Булфото
fallback

Народните представители са при хората след заседанието в петък, в събота, неделя, понеделник, вторник. Това са 4-5 дни, когато си постоянно сред хората. Така отговори шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на соцлидерката Корнелия Нинова, която заяви, че само 20 души от БСП остават в пленарната зала, а другите ще тръгнат из страната, за да чуят мнението на хората.

Тази заявка на червената шефка, направена на старта на политическия сезон, Цветанов определи като популизъм.

Oще по темата

"От 11 години се занимавам с политика и няма ден, в който да не съм сред хората. БСП и Корнелия Нинова са имали възможностност да починат повече и не са били сред хората и сега искат да наваксат. Но аз мога да ги уверя, че ГЕРБ е партия на народа и сме в постоянна връзка с хората. Ако БСП има проблем с комуникацията с хората, това е тяхно решение", коментира Цветан Цветанов.

Той забеляза и че явно сред червените има разцепление, тъй като и днес народните представители от БСП са били 35, а не 20.

"Ето едно неизпълнение на политическо решение, в БСП има разцепление. Това решение не е възприето от всички членове на ПГ на БСП", заключи вторият в ГЕРБ.

Цветанов говори и за трите оставки на министри заради трагичния инцидент край Своге, но отказа да коментира конкретно преди коалиционния съвет в понеделник.

"В понеденик ще се говори персонално за оставките и ще се реши на коалиционен съвет. Ще водим разговори с колегите ни от Патриотите. Това е спазване на коалиционното ни споразумение - обсъждането за промени в кабинета трябва да мине на коалиционен съвет", каза той.

Цветанов уточни, че ако бъдат внесени оставките от министър-председателя Бойко Боисов, те ще бъдат подкрепени от ПГ на ГЕРБ.

Искрен Веселинов също коментира оставките на министрите и ги определи като прибързани преди да са ясни причините за трагичния инцидент.

"Мога да кажа, че отстраняването на Нанков би нанесло сериозна вреда и на въвеждането на ТОЛ системата, и на реализацията на водния цикъл. Аз съм скептичен, че тази оставка ще реши какъвто и да е проблем", коментира той.

Как биха гласували от ВМРО оставките в зала обаче щяло да се реши след коалиционния съвет в понеделник, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

анонимен

преди 5 години

Цецко,нищо не казваш за ония апартаменти??? Май и ти си за ЦЕНТРАЛЕН ССОФИЙСКИ ЗАТВОР!!! *** ТАКЪВ!!!

62

до я Гледай

преди 5 години

Апартаментите на Цецо от доста време са 9, Бойко си купи остров в Гърция и къща на любовницата си в Барселона. Това че ти не знаеш, никой НЕ ти е крив. Ама продължавай да гласуваш за ГЕРБ докато ти изпият и последната капка кръв,само да не съжаляваш един ден за бъдещето на децата ти. Тая пасмина ГЕРБ ще продължи да точи и тяхната кръв, ама щом ти харесва, твоя си работа.

61

ДО 48

преди 5 години

И какво му е чудесното на България?Най-ниски заплати, лошо здравеопазване, първи по смъртност в Европа, най-голям дял необразовани, корупция и тнт. Това,че виждаш някакви хора да ходят по молове в София, това да не важи за цяла България?Същото и за почивките в чужбина.Какви влогове се увеличават според тебе не знам.Жилище само с ипотечен кредит до живот дори да си продадеш и друг имот,защото кредитът не го покрива Повечето хора пазаруват от магазина необходимото. НЕ виждам щастливи хора тук.

fallback