Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Работещите в Националния институт по метеорология и хидрология категорично протестират срещу "поредния неадекватен и безотговорен акт", свързан с решението на Управителния съвет на БАН от вчера да се прекрати предсрочно мандата на директора на НИМХ проф. д-р Христомир Брънзов.

Oще по темата

"Този акт отново доказва, че взетото решение за излизане на НИМХ от структурата на БАН е единственото възможно за съществуването и нормалното му функциониране", се посочва в обръщението на метеоролозите до медиите.

От протестния щаб на НИМХ декларират, че "ще бъдат предприети всички мерки за недопускане на изпълняващ длъжността "директор" в нашия институт, както и за възстановяването на проф. д-р Христомир Брънзов на поста му".

Н"аказателният акт на УС на БАН срещу директора на НИМХ, ден след поредния публичен протест на служителите в НИМХ, възприемаме като пореден бюрократичен и репресивен удар върху всички работещи в нашата система. В резултат на това са депозирани оставките на цялото ръководство на НИМХ, включително и на директорите на четирите филиала на НИМХ в страната", заявяват в обръщението метеоролозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

И 100лв неЗаслужават

преди 5 години

До До 17И тези заплати, които сега получават, и те са им много.За по няколко часа престой в института, докато си пият кафето, бюджета им плаща с парите на данъкоплатците!Някои пък ходят в БАН само от дъжд на вятър, защото присъственото им време било само във вторник следобед. През останалото време са заети у дома - да шетат, да готвят, да си гледат децата. Става въпрос за онези, които си имат покровители, де!

20

Анонимен

преди 5 години

До До 17В БАН може и нищо да не правиш, ако има кой да те закриля. Във всеки институт има такива креатури.

19

До 17

преди 5 години

Според теб тези няколко часа прекарани вътре в Института дали осъществява някаква дейност? И дори и да го прави каква заплатата трябва да взима според теб?

fallback