21

И 100лв неЗаслужават

преди 5 години

До До 17И тези заплати, които сега получават, и те са им много.За по няколко часа престой в института, докато си пият кафето, бюджета им плаща с парите на данъкоплатците!Някои пък ходят в БАН само от дъжд на вятър, защото присъственото им време било само във вторник следобед. През останалото време са заети у дома - да шетат, да готвят, да си гледат децата. Става въпрос за онези, които си имат покровители, де!

20

Анонимен

преди 5 години

До До 17В БАН може и нищо да не правиш, ако има кой да те закриля. Във всеки институт има такива креатури.

19

До 17

преди 5 години

Според теб тези няколко часа прекарани вътре в Института дали осъществява някаква дейност? И дори и да го прави каква заплатата трябва да взима според теб?

18

До Хаджи Генчо от Ок

преди 5 години

А ти поинтересува ли се дали тези институции врънкат държавата да им дава бюджетни пари? Или са основани благодарение на частни дарения и фондации?Ами хайде, като са толкова ценни та чак несравними, нека и "гениите" от БАН да си създадат структури, финансирани от частни източници и да творят там наука колкото щат!В БАН да се върши само онова, което се е правило в БКД от 1869 г. и после в БАН(И) до 1947 г. - БЕЗ ЗАПЛАТИ! И научен живот е имало, и онова, което е публикувано е ценно и днес!

17

До Анонимен 4

преди 5 години

Как няма да протестират?Ти пишеш, че тази жена работи преди обяд около час-час и половина, пиейки си кафето. После обядва. И след около два-два и половина часа си тръгва. И това всеки ден!Докато в много други институти се ходи на работа само във вторник следобед и от тази зима за втори път се прави опит така нареченото им присъствено време да бъде вече не веднъж седмично, а ВЕДНЪЖ МЕСЕЧНО!Тогава, как от НИМХ да не протестират? Те всеки работен ден идват, макар и за по няколко часа!

16

Корекция

преди 5 години

До annybodyНашите са не 6 000, а 8 000. От тях около 3 000 "учЕни", останалите им слугуват!И това нещо разполага с имоти, струващи 5 милиарда!Всяка година държавата налива там сума ти милиони бюджетни пари, отделно придърпват повечето от купищата милиони, отпускани всяка година на фонд "Научни изследвания" към МОН.Файдата? НУЛЕВА !!!8 000 : 400 = 20Извод:Нашата БАН е 20 пъти по-ефективна от Британското кралско научно дружество!Или може би ние да сме 20 пъти по-богати от Великобритания

15

Ха ха ха - продълж.

преди 5 години

Въпросният вестник отпечата материала, отразяващ възмущението на хората от института, но много предпазливичко "допусна" грешка - името на протежето беше променено, за да не му накърнят реномето и да не разсърдят семейството на един отдавна починал топ-големец от времето на соца. Жена, която им е роднина по сватовство беше покровителката на това протеже. Направете си изводите!Репортер стигна и до тогавашния председател на БАН, който каза:"Не за първи път се нарушава правилника на БАН" и се изсмя

14

Анонимен

преди 5 години

То пък 'щото Брънзов е един професор......един от онези новите, "игнатовски" световно неизвестни професори. Без цитати и без статии....ама нали фирмата върви...

13

Ха ха ха

преди 5 години

Преди десетина години един друг институт протестира така, че стигна чак до един от най-четените вестници, за да уведоми цяла България, че абсолютно неоснователно се прекъсва мандатът на директор, на когото симпатизират всички, за да бъде поставено на негово място едно насила получило докторска степен протеже, на което впоследствие се дадоха толкова много постове, колкото не е имал и един академик, който пък още по-рано е бил директор на същия институт!И какво стана? Нищо. Протежето им стана шеф

12

хаджи Генчо от Оксфо

преди 5 години

До anNybodyКато те гледам как си пишеш името, ще да си голям специалист по научната система на Великобритания. Та я пак да питам: колко члена има Лондонското кралско общество? Тъй да си подочувал, че има и други кралски общества, че и изследователдси инситути и системи от такива, дето не са част от университетите? Че удари си една снимка на паметника на Чърчил до порламента в Лондон, виж къде е плочкана на Хук във Уестмистърското абатство та тогава философствай кое как е по света.

11

анонимен

преди 5 години

Закривай БАН ! Симеон Дянков беше прав преди време !

10

Анонимен

преди 5 години

Да редуцират състава на НИМХ с 50% и ще си подобрят заплатите. Не може да пиеш кафе по цял ден и да взимаш заплата и то висока. Не казвам, че всички са така но 50% не извършват никаква дейсност. Извод 50% редуциране и нещата се оправят. Те излязат ли от БАН, никой няма да държи толкова хора да си бъркат в носа.

9

Анонимен

преди 5 години

Съгласен съч че в НИМХ е голяма мизерия, но защо е така? съ сигурност не и заради разпределението на парите. Лош мениджъмът в НИМХ, голяма корупция и т.н. Сигурно не е случайно, че досегашният директор Хр. Брънзов искаше да стане част от Ръководството на Бан и като му отрязаха пътя започна протести.

8

Анонимен

преди 5 години

Лично аз въобще не гледам прогнозите за времето, а сутрин през прозореца се оглеждам как са облечени хората. Ако са облечени с якета - взимам яке. Ако са по фанелки - слагам фанелки.

7

Анонимен

преди 5 години

Дали си върши работта НИМХ? да си поискат парите от частните телевизии. нали ги информират за времето, а те пускат реклами пред прогнозата за времето. Колко по-лесно е да "дереш" слабите и безпомощните. Освен Това НИМХ не пусна одитори, което намеква за далавери. За финал - те дават прогнози на телевиите, е вижте с какви големи разлики излат Нова и БТв - по 10-12 градуса.

6

Анонимен

преди 5 години

Оказа се, че средната заплата в НИМХ е над средната заплата в БАН. За какво стачкуват? Мога и без вашата прогноза за времето. Закривай!

5

Анонимен

преди 5 години

БАН има 4000 члена и и 1200 от тях са на НИМХ. НИМХ реват, защото не дават от Администрацията не дават на пет-шест човека да си правят далаверите. Като излязат от бан ще съкратят поне поливината щат. Всички други институти са в пъти по-малки - почти няма институт над 100-150 човека, само НИМх и ядрения са изключения.

4

Анонимен

преди 5 години

Работя в близост до НИМХ. Има една жена, която ми е направила впечатление. Слиза от автобуса към 10 - 10.30 часа, взима си кафе, към 11 и 30 - 12.00 вече се е наредила за обяд. в 15 - 16.00 часа вече си е тръгнала. Та питам аз, за какво протестират тези хора??? Обикновените хора едвам излизат за 30 мин. да хапнат нещо и се връщат на работа веднага, за това и взимат високи заплати. Питам аз, къде ще я търпят тази жена!

3

annybody

преди 5 години

Синодалните старчета просто реват на глас за закриване - затриването те сами си правят.Единственият институт, който върши работа, се изнася, а ония си точат беззъбието с измислени мотиви. Британското кралско научно дружество има 400 члена, нашето БАН - 6000, от които едната половина обслужва другата. При това съотношение нашата нАука очевидно е 15 пъти по-ефективна от британската.

2

Малко му е!

преди 5 години

Всички от НИМХ, които инициираха тези тротести трябва да бъдат уволнени ДИСЦИПЛИНАРНО! Как все не им стигнаха парите. Мислят си, че като излязат от БАН ще взимат високи заплати и ще седят по цел ден в кафето.