Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Тримата министри - Валентин Радев, Ивайло Московски, Николай Нанков, напускат постовете си в МВР, МТИТС, МРРБ след зловещата катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.

Брифинг в Министерския съвет дадоха Радев и Нанков, които потвърдиха това. Транспортният министър Ивайло Московски днес е в болнични и затова не присъства на пресконференцията.

Още в неделя - деня след катастрофата, тримата заявили готовност да напуснат постовете, за да поемат политическата отговорност за инцидента.

Oще по темата

"Така постъпваме в ПП ГЕРБ, носим политическа отговорност, поставени сме на тези позиции да свършим определена работа. Без да имаме персонална вина, но очевидно министерствата не са били в това състояние, че да ни предпазят от подобна трагедия", посочи МВР шефът в оставка Валентин Радев.

Тези дни от неделя насам тримата министри останали на постовете си, за да предадат работата и да помагат на прокуратурата и следствието след трагичния инцидент. Премиерът Бойко Борисов им казал обаче, че днес е денят да напуснат министерските кресла.

Той им заявил: "Донесете оставките!". "И ние ги депозирахме", разясни Радев.

Министрите отрекоха да си тръгват заради настояването на опозицията. Не писали и мотиви за оставките.

"Ние сме хора с морал, затова понасяме тази отговорност, като ръководители на трите структури, които имат касателство по трагичния инцидент", разясни Нанков.

Двамата министри в оставка допуснаха, че вероятно е липсвала координация и комуникация между ведомствата, за да се случи инцидентът, но обявиха, че се прави "революция" и в близко бъдеще ще се случат добри неща в областта на пътната безопасност.

За момента няма други депозирани оставки на шефове на ресорни структури, но в последните дни в следствието разпитват настоящи и бивши представители на Пътната агенция.

Радев и Нанков не мислели какво ще правят по-нататък, но има вероятност да се върнат като депутати в НС.

"За да сме на светло, да продължаваме да даваме информация", каза Валентин Радев.

Въпросът дали чувстват персонална вина, че нещо не са свършили, те оставиха без отговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

erhat

преди 5 години

Regionalnata publichna bg administracia na Svoge e za kastrirane, regionalnata bg administracia na Svoge sa masovi ubiici...zaradi regionalnite administratori na Svoge ima masova bg smart, masova bg skrab v ciala Bulgaria...regionalnite medii na Svoge sa masovi ubiici i masovi bg teroristi...pod zlatnite pokrivi i blagosloviata na patriarha...

184

РВ

преди 5 години

Гущера пак си скъса опашката...гущерче,като те настъпим по главата,какво ще скъсаме тогава мислил ли си?

183

Ggg

преди 5 години

Вънкааа тиквар !!!

fallback