Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Фатална комбинация от обстоятелства – така изглежда катастрофата край Своге. Влошени метеорологични условия с възможност за аквапланинг, коварна и некачествена пътна настилка и водач, превишил скоростта в опасен участък, с автобус, който не е преминал технически преглед.

Oще по темата

Продължават да се изясняват обстоятелствата за кървавата катастрофа отнела 16 животи.

Работи се по 3 версии, като първата е грешка на водача. Той е имал и предишни нарушения, като неправилно паркиране и непоставяне на колан.

Втората причина е неизправност на превозното средство. Автобусът е трябвало да мине технически преглед на 5 август. Третата причина е некачествен ремонт.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Николов, който е очевидец на бруталния инцидент, разказа за преживения ужас.

"Първо ги видях при манастира. Видях и шофьора, който си почиваше. Повечето хора бяха около 70-годишни. Имаше и две момчета. Шофьорът изглеждаше на около 50 години. Това предполага, че е имал опит. Бяха усмихнати и щастливи. Огромна трагедия е да видиш едни хора живи и здрави, а малко по-късно мъртви", сподели той.

"Не мога да изключа, пътят да е бил замърсен от натрупали се песъчинки и камъчета поради поройните дъждове. Двадесет минути бе разликата между мен и катастрофиралия автобус. Видях разхвърляни дрехи, налягали хора по земята. Трагедия!", допълни печалната картина Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Живите мъртви в БГ

преди 5 години

Днес си жив, утре вече те няма заради престъпна небрежност към инфраструктура, задължения. Ако Борисов беше на място нямаше да имаме такава скапана пътна система. По негово време е правен ремонтът, както и Тракия. Качество нула. По-долу гледам как шефьорът е виновен - обикновено виновните шофьори не са от пострадалите. Тези, които отнемат предимство, карат рисково, те се измъкват. Тук вината е на МВР, т.е. пак на Борисов, т.к. МВР е в негово подчинение. Миналата година се беше заканил, но нищо

44

шофьорка

преди 5 години

Каквото и да си говорим за качество на пътищата,за метеорологични условия и др.причини,най-голямата причина за катастрофите си остава шофьора.И след последния страшен случай, пак има,не спазват дистанц които изпреварват на завои,не спазват дистанция и мн.други примери,с които вс.сме се сблъсквали

43

Доктора

преди 5 години

От 1982 г съм шофъор.но такова чудо като там не ми се беше случвало.поемам рискови обекти където със слаби нерви не върви...поемам премерени рискове но знам че всичко зависи от мене и как ще насоча хората ми...но тука...караш си спокойно дори да има дъжд...ни можеш впороя повече то невиждаш нищо..и ведин момент то тръгва като шейна мамка му...изправи ми косите...въпрос на време беше това да се случи...този който отговаря за този участък знае добре че нее сложен посл износващ слой асфалт засцепле

fallback