Снимка: архив, БулФото
fallback

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за проверка и анализ на причините, довели до четири инцидента с пожарни коли от един и същ модел за 18 месеца. Това става ясно от отворено писмо, изпратено до медиите.

Oще по темата

При пътен инцидент с пожарен автомобил на 17 август загина огнеборец, а други двама бяха ранени.

Синдикатът не приема версиите, че причините, довели до произшествието, са лошите пътни условия и/или грешка на водача.

От там искат от компетентните служби в МВР и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" да изяснят напълно доколко този модел машини са пригодени за всякакви условия.

От СФСМВР искат проверка кой е одобрил доставката на тези автомобили по ОП "Околна среда", както и дали те отговарят на заложените спецификации в обществената поръчка.

Те настояват да се направи техническа експертиза за поведението на автомобилите в реални пътни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

нищо закономерно не виждам за 4-та катастрофа с един и същ вид противопожарен автомобил Магирус ,при условие че е може би най-често използваният при гасене на повечето пожари.

11

1

преди 5 години

До АнонименБъркаш, всички автомобили, които гасят с вода и пяна имат резервоари за гасителни вещества. В случая, този автомобил е зареден с 3000л. вода и 300л. пенообразувател/ това се проверява всяка сутрин при застъпване на смяна/. При пълно натоварване на помпата/ 40л/сек/, водата се изпомпва за по-малко от 4 мин.. Колкото до вълноломите, влиза се в цистерната и се подменят.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 9Проблема е, че при старите пожарни които не си знаят годините тези прегради отдавна са изгнили, а от статията не става ясно за каква марка иде реч. Старите отдавна са сдали багажа и се кърпят на парче защото само такива машини могат да отидат навсякъде. Колкото до новите те по-скоро са асфалтови тигри и повечето всъщност не са пожарни, а помпи и без източник на вода са само купчина ламарина на четири колела.

fallback