Снимка: bgonair.bg
fallback

Млад ямболски математик и студент в СУ "Св. Климент Охридски" е с диагноза тумор на костите. Семейството му няма средства за лечение и за издръжка във френска клиника.

Приятелите на момчето организират кампания "Подай ръка, бъди приятел!". В града на различни локации вече са поставени и кутии за дарение, разказва Bulgaria ON AIR.

Преди месец животът на Денис Вълчев се преобръща на 180 градуса. След тежката диагноза следва кратко лечение в България. В момента 19-годишният младеж, заедно със семейството му, е на лечение в Париж. A през това време приятелите му търсят начин да му помогнат.

Операцията ще се извърши в клиника във френската столица. Сумата за химиотерапия е 280 000 евро и се заплаща от здравната каса и от клиниката.

Момчето и родителите му ще останат в Париж почти година.

Приятелите на Денис са организирали кампания в Ямбол. Всички, които искат, могат да се включат в каузата на студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Не може ли чрез СМС-и? Също и от чужбина?

10

Ми

преди 5 години

Нали искаме лични партиди и капитализъм? Част от парите към 120 хиляди евро ги дава НЗОК. Няма лошо това са парите на всички българи.Въпросът е къде са честно работилите яхтмени-станали милионери с честен труд?Десет работливи БГ милионера по десет хиляди евро ето я химиотерапията.Само десет честно трудили се БГ богаташчета, които се мъчат да убедят БГ народа колко мързелив и неук бил.280 хиляди евро са много, но Ф-я винаги е била скъпа.Не повече от 180 хил.$Някой прибира ЯКИ комисиони.

9

Анонимен

преди 5 години

Относно сметката - пуснете видеото на 1:10.

fallback