Снимка: Facebook
fallback

Д-р Ирена Иванова, която полетя от 7 етаж в събота, ще бъде подложена на още три животоспасяващи операции. За тях ще са нужни още количества кръв от рядката кръвна група 0, пише "24 часа".

35-годишната лекарка от Враца падна от блок 302 в столичния район "Люлин" и бе откарана в много тежко състояние в "Пирогов". Още тогава близките й отправиха апел за кръводаряване, на който откликнаха десетки и осигуриха нужната кръв за първата операция.

Майката на младата лекарка, известна фризьорка от Враца Павлина Петрова, помоли всички да направят каквото е по силите им за спасяването на дъщеря й.

Oще по темата

От петък вечерта лекарите в "Пирогов" се борят за живота на своята колежка и според тях има надежда за подобряване на състоянието й, въпреки тежката злополука.

Все още няма яснота какво точно се е случило с д-р Иванова и дали става дума за инцидент или опит за самоубийство.

Междувременно нейни близки и познати продължават да търсят помощ за нея.

"Това е Ирена, един млад и прекрасен лекар с огромно сърце. Последният път, когато я видях,беше държала ръката на пациент цяла нощ, за да не го е страх, че ще умре сам. Не умря, може би защото тя беше там, не знам...Сега тя претърпя тежък инцидент и се нуждае от кръв. От много кръв.... ", пише неин познат в социалната мрежа.

"Аз и останалите ѝ колеги и приятели ще сме много благодарни на всеки, който би могъл да дари кръв за нея, защото не искаме да я загубим", се допълва в поста.

В него е представен и линк с местата, на които може да се дари кръв. Бележките могат да се оставят в "Спешно отделение" на "Александровска болница или в "Централна реанимация" на Пирогов.

Основание на бележките - за Д-р Ирена Евгениева Иванова.

Ето и местата: https://ncth.bg/contacts
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

лицемерие

преди 5 години

Как кореспондира тая новина с отказаната помощ на раково болен българин, който не може да си плати здравните осигуровки?Как така за едни чак новини ще поствате и занимавате цяла България, а другите ги натиряте като мръсни кучета!Простаци лицемерни!

20

не консерва

преди 5 години

До к0нсерва, щом пишеш за здравни осигуровки, значи един лев не си внесъл

19

Лекар

преди 5 години

Познавах я лично от Спешна помощ в София, където работихме заедно, изключително скромна, тиха и възпитана млада жена, дава път и на мравката, добър и всеотдаен лекар, мога само хубаво да кажа за нея, но мисля че е и доста раним и чувствителен човек, не искам да го мисля, но е преживявала някаква лична драма може би и е посегнала на живота си..... Както и да е, дано се възстанови, стискам палци, с теб сме, Ирена, ти трябва да се пребориш

fallback