Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Комисията за защита на конкуренцията спря сделката за продажбата на ЧЕЗ. Енергийният експерт проф. Атанас Тасев обаче е на мнение, че ако "Инерком" обжалва решението, значи наистина има интерес към активите на ЧЕЗ.

Той припомни тезата на КЗК, че компанията на Върбакова може да има господстваща позиция на пазара.

Oще по темата
"КЗК е независим орган. Неговите определения имат характер на административни актове, но те подлежат на съдебен контрол. "Инерком" е в правото си да обжалва", обясни той пред Bulgaria ON AIR и добави, че очаква това да се случи.

Според проф. Атанас Тасев няма достатъчно сериознa обосновка в решението. КЗК няма аргументите, които биха защитили тази теза. При обжалване административният акт може да стане нищожен, посочи енергийният експерт.

Гостът в предаването "Денят ON AIR" изключи възможността решението за ЧЕЗ да застраши енергийната сигурност в страната. "НЕК може да бъде стабилизирана по няколко начина. Първият е проектът "Белене" да се реализира, защото 3 млрд. висят като пасиви", каза още проф. Тасев.

Какво още каза той вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

хахо

преди 5 години

КЗК с точно същите аргументи отхвърлиха и покупката на нова тв,което е много странно.Все пак телевизии много.Имам чувството,че в тези администрации решенията вървят на конвейр, копи-пейст,подпис след подпис,печат след печат,колкото да си оправдаят заплатите без да вземат под внимание същността на всяка една сделка.

6

Анонимен

преди 5 години

Тасев, ти ли консултираш Гинка? Това, което говориш не е експертно, а лобизъм!

5

до Икономов

преди 5 години

Човек чак не ми се вярва, че си толкова "умен". Сигурно се гъбаркаш? Но ако говориш сериозно, тези за които говориш са застрашили само собствения си живот, а не на 3 мил. Освен това Гинка е само кукла, управлявана от октопод, който се крие зад завесата. тя просто се е заложила за някоя пачка.

fallback