Снимка: архив, БулФото
fallback

Линията на бедност в България ще се увеличи с 27 лева от 1 януари следващата година. Това предвижда постановление на Министерския съвет, публикувано за обществено обсъждане до 2 август.

Предложеният нов размер на линията на бедност е 348 лева или с 8,4% по-висок спрямо сегашната й стойност, която е 321 лв.

Тя показва минимума от средства на месец, които са нужни за покриване на жизнените потребности на хората от хранителни и нехранителни стоки и услуги.

Според последното изследване на КНСБ за издръжката на живот в България през първите три месеца около два милиона българи живеят с доход под линията на бедност, но в сравнение с миналата година броят им е намалял с около 180 хиляди души.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

1

преди 5 години

Точно за тази сума,на слънцето му беше дадена,тенекиената значка,за "авропеец",той ако е европеец,би потънал от срам в земята,какви за тези 348лева,по европа,хората получават еднодневна надница.

14

Анонимен

преди 5 години

Гурбетчиите опряха ножа на бизнеса. 68% от фирмите: Работници няма! Кадри: И робите свършиха!

13

Анонимен

преди 5 години

ЛИНИЯ НА БЕДНОСТ 348 ЛВ, СРЕДНА ПЕНСИЯ 378 ЛВ, С ДРУГИ ДУМИ РАБОТИШ 36,4 Г И ПОЛУЧАВАШ ПЕНСИЯ НА 30 ЛВ ОТ ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТТА. ТОВА Е УНИЖЕНИЕ ПРЕД БЕЛИТЕ КОСИ НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ.

fallback