fallback

Майките на деца с увреждания се събраха на мълчалив протест пред прозорците на евродепутатите. След седмици на срещи, оставки и лични нападки, те решиха да заявят за проблема си и пред НДК, сградата, която приема срещи от Европредседателството.

Oще по темата

Днес там се провежда Европейска конференция на високо равнище: "Европейският стълб на социалните права: Да работим заедно за постигането на резултати". Родителите обаче бяха скептични, че участниците в нея ще ги чуят.

Успоредно с това майките отново са на работна среща при омбудсмана Мая Манолова, съобщава Bulgaria ON AIR.

При нея се провежда обществено обсъждане, на което трябва да бъде изготвен нов вариант на Закона за личната помощ, който да бъде внесен в парламента.

На днешното обсъждане обаче няма представители на институциите. Очаква се до петък да бъде внесен в Народното събрание новият вариант на нормативната уредба, който да удовлетворява всички страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

месара

преди 5 години

тоя протест си е толко платен и политически че няма на къде! да попитам майките : когато бсп управляваха, парите стигаха ли ви, получавахте нужното ви внимание ли,.........., и всичко това за което сега се жалвате, кога ви беше отнето? все повече ми се струва че искате да печелите от нещастието на собствените си деца, а явно и не само на мен! държавата прави колкото и каквото може, всеки има за какво да се жалва, но някой трябва и да работи! не искам да засягам никого, това е мое мнение.

9

Анонимен

преди 5 години

No ima pari za bezhancite!!!

8

Анонимен

преди 5 години

Освен и аз да отида да се тръшкам като луд, може и на мен да ми дадат тлъста пожизнена пенсия - глупаците да работят.

fallback