Снимка: МТСП
fallback

Още един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това става ясно от отговор на ведомството на въпроси на bTV.

Темата стана актуална, след като Росица Димитрова подаде оставка заради информацията, че е летяла луксозно до Ню Йорк по същото време, по което майките на деца с увреждания протестираха в цялата страна.

От министерството не казват за кой от останалите трима заместници става дума. Те са Зорница Русинова, Лазар Лазаров и Султанка Петрова. Няма подробности и за самата командировка. Самият Бисер Петков винаги е пътувал в икономична класа.

Oще по темата

Султанка Петрова отрече да е пътувала за хиляди левове, платени от данъкоплатците.

На пътуване в бизнес класа имат право президентът, главният прокурор, омбудсманът, а от правителството – премиерът, вицепремиерите и министрите. Също и членовете на Конституционния съд, председателят на парламента, директорът на следствената служба и председателите на ВАС и ВКС.

Зам.-министрите могат да летят в бизнес класа по изключение (например когато полетът е над 5 часа).

До момента от МВР и от правосъдното министерство официално съобщиха, че техни представители не са пътували луксозно за командировки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Бегемот

преди 5 години

Да променят Наредбата за командировки в чужбина и да се свършва! Никакви бизнес класи! Да променят и дневните, щото в Норвегия и Швейцария, примерно, 35 евро на ден си е чисто разточителство! Министри и депутати да почнат да си плащат като ходят в командировка! И септември ще стане май! :)

44

Бг.реалност

преди 5 години

Ама разбира се.Що да не пътуват хората.,,бедна"българия е мит,илюзия насаждана от всяко едно правителство в главите на данъкоплатците.Нали има кой да плаща.А и овчедушието на народа спрямо управляващите доказани престъпници(Без значение от партия) от 90год.насам си има цена.Когато те интересуват проблемите на ба'а милко,дриско и гери-*** повече,отколкото кой и как точно те управлява,тогава ще си носиш и последствията.

43

СУДЖУЦИ

преди 5 години

КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ВСЕ ТАКИВА ГИ СЪБИРА ПО ПЪТИЩА И КРЪСТОПЪТИЩА, КАКТО САМ ПРИЗНА ЕДИН ПЪТ.АКО ОТ ГЕРБ НЕ КРАДЯХА ТОЛКОВА МНОГО БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ЦВЕТУЩА СТРАНА.

fallback