fallback

Световната здравна организация тревожно алармира от няколко дни за големия проблем с пристрастяването към компютрите и мобилните устройства. Хората, в това число и децата, прекарват часове пред телефоните си.

Съвсем официално пък манията по видеоигрите е обявена за психично заболяване. Специалистите са категорични, че освен това игрите правят подрастващите по-агресивни.

Oще по темата
Експертите обясняват, че често много насилствени игри водят до агресивно поведение. Колко опасно е да стоим с часове пред компютъра - в предаването "Директно" по Bulgaria On Air коментират детският психолог Анет Маринова, Георги Билюков, председател на Националния браншови синдикат "Информационни и комуникационни технологии" и Цветомир Митев, специалист “Сървъри и инструменти”.

Припознава ли човечеството проблема с пристрастяването към видеоигрите и трябва ли да се тревожим за хората, които прекарват часове пред екрана на компютъра? Как рефлектира това върху поведението?

"Ефектите се свеждат до забавяне развитието на децата, защото възрастният е изключен като посредник. Днешното поколение израства с технологиите. Трябва много внимателно да се прецени кога видеоигрите заемат една важна и основна част от живота на детето и кога започват да предизвикват изоставяне в други аспекти от всекидневието му.", коментира в предаването детския психолог Анет Маринова.

Ако може, обаче, да се вземат мерки при ранното развитие на децата, при възрастните проблемът е все по-очевиден и трудно преодолим. Има ли път назад от "Матрицата" и как можем да се избавим от манията да побеждаваме играта? Вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Мюмюн

преди 5 години

Ами за пристрастените към краденето на всякакви държавни чиновници....какво правим? Ще лекуваме ли, или...?

12

Пешо

преди 5 години

Пак разни бабички се изказват неподготвени... Все си мислех, че за 30 години "експертите" ще влязат в час, ама не...

11

Анонимен

преди 5 години

Единственото негативно влияние на игрите е ,че прекарваш времето си далеч от реалния живот .Докато за голям човек не е проблем ( голям ) за дете е доста .. почва да губи връзка с реалността .От игрите има и полза и вреда , ако с нещо се прекали е вредно !Умереното ползване няма да окаже негативен ефект !

fallback