fallback

Общ преглед

Загиналите пилоти от катастрофиралия хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от военното министерство.

Днес се състояха погребенията, които бяха извършени с пълен военен церемониал на Централните гробища в Пловдив.

Oще по темата

Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при падането на военно-транспортния вертолет при учение в понеделник в района на авиобаза Крумово.

Вече тече разследване за причините за тежкия инцидент, а резултати се очакват до месец.

Работи се по всички версии, а най-вероятната е техническа неизправност на машината, стана ясно след катастрофата.

Пантилеев и Неделчев са били опитни пилоти с десетилетия стаж и стотици летателни часове във въздуха. Нальотът им от началото на годината обаче бил малък, стана ясно след инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 години

Вечна Слава на момчетата.

43

Анонимен

преди 5 години

Лека им пръст на загиналите млади момчета и то в мирно . В МО както и в МВР никой обаче не говори за оставки. Що за държава сме? Унищожи се годна летателна техника , и малкото останала не може да се подържа както трябва за да няма човешки жертви. Летец не се става за година две , че и пет. Требва да се потърси наказателна отговорност и оставки на лицата дапуснали това да стане.

42

cazzo duro

преди 5 години

До Анонимен 43МиГ-29 е едно абсолютно посмешище и пародия на изтребител. Това желязо може и да предизвиква ерекция за президентката Радка но за нормалните хора -само иронични усмивки. Това желязо само е били сваляно. Пак повтарям -САМО СВАЛЯНО!! Това желязо не е свалило НИЩО. Пак повтарям-НИЩО!! Това недоумение е с ресурс на двигателите 300 часа! Потарям-300 часа!! Този ***/МиГ29/ може да види архаичния си радар Ф-16 на 20 км -т.е след като бъде вече свален :))

fallback