Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Продължава протестът на родители на деца с увреждания. Този път те се събират в защита на социалния министър Бисер Петков, който вчера изненадващо подаде оставка, а премиерът я прие. Родителите дори обявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че ще искат оставката на цялото правителство.
Oще по темата
Според съобщението от Министерския съвет Бисер Петков напуска поста си, защото не е успял да овладее напрежението около исканията на родителите на деца с увреждания.

Майките са се срещали с Бисер Петков.

Те твърдят, че са постигнали консенсус с него и че това е единственият министър, който до този момент е чул исканията им.

Жените бяха категорични, че те не са искали неговата оставка.

Родителите изразиха разочарованието си, че Петков напуска, но според тях той е бил принуден да се раздели с поста си, защото управляващите нямат желание да приемат Закона за личната помощ.

"Разговорите вървяха много добре. Законът за личната помощ беше готов за внасяне в Народното събрание", разказа в ефира на "България сутрин" Валентина Христова, която е родител на дете с увреждане. Пред камерата ни тя попита: Кой отряза главата на министъра?.

Други жени от лагера до служебния вход на парламента споделиха мнението си, че по всяка вероятност Бойко Борисов е бил подведен, за да приеме оставката на Бисер Петков и също бяха категорични, че бившият социален министър е бил натиснат да напусне, защото подготвеният Закон за личната помощ е щял да обърка много интереси на различни организации.

"Настъпихме интересите на кастата, която се нарича ТЕЛК, най-вече. Организациите, за които говорим, държат ТЕЛК да се запази в тази форма, в този си вид и да работи със същите механизми", настоя друг родител пред Bulgaria ON AIR.

Майките бяха категорични още, че днес е трябвало да махат палатките, но сега те ще останат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Аз

преди 5 години

До АнонименТочно така. Само с едно уточнение - намират работа само на техните си хора.

43

Анонимен

преди 5 години

Горкият народ все още не може да разбере, че никой няма да им помогне! Държавата отдавна не е социална, а в услуга на една малка група, чийто интереси нямат нищо общо с тези на държавата и нейните обикновени граждани.

42

Анонимен

преди 5 години

Защо изтрихте поста ми- лъжи ли пиша?МРЗ 400лв нетоЗа обезщетение при безработица искат 12 месеца стаж и благословията на шефаОт БТ съветват трайно безработните доброволно да се отпишат. Намират работа само на лица до 29год.АСП не подпомага, а търси за какво да се закачи, за да откаже подкрепаВдигнаха заплатите само в държ.сектор, където са ГЕРБНикой частник не спазва 8 часовото раб. време и 5 дневната раб. седмица, извънредният труд не се заплаща...още мога да изредя.Синдикати и министър

fallback