Архив: Булфото
fallback

Открито е тялото на 11-годишното момче, изчезнало в река Струма край Кресна, съобщи "Фокус". В операцията по неговото издирване са участвали екипи на полицията, пожарната и Българския червен кръст.

Светлин бил намерен на мястото, където е влязъл да се къпе заедно с други деца. Тялото му бе открито от водолази - мъж и жена, които пристигнаха тази сутрин от София. Още с първото им влизане в реката те се натъкнали на тялото.

Oще по темата

Снощи Светлин заедно с други деца влезли да се къпят. Сестра му успяла да се измъкне на брега и обяснила, че брат й потънал пред очите й. Момчето било на гости при роднини в Кресна. То е от с. Микрево, община Струмяни.

Малко след 7.00 часа тази сутрин издирването му беше подновено. Идеята днес беше да се обходят двата бряга на реката от Кулата до Кресна.

Пред bTV Кирил, един от приятелите на Светлин разказа: "Районът го познавам перфектно, отидох, имаше и други момчета, които седяха отвън. Влязох вътре, потърсих, видях и казах, че детето не е там. Не можех да го намеря, въпреки че там съм хвърлял камъчета като ученик и съм ги намирал”.

Издирването снощи продължи до късно и се включиха сили на противопожарна безопасност, екипи от Национален екип за действия при наводнения, БЧК, полиция, доброволци от община Кресна, обобщи Валентин Стоичков, зам.-кмет на община Кресна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

annybody

преди 5 години

Докарахме го дотам, че да се броим на пръсти - всяко дете е обич и надежда, лека му пръст на детето!

6

Анонимен

преди 5 години

Както винаги - коментарите в интернет са пълна шизофрения. Всички се жалват какво детство са имали децата едно време, тичали по цял ден без телефони, днешните деца все вързани и пред компа от тия нови, некадърни родители. Когато стане нещо такова, първият въпрос е защо не са го гледали родителите.

5

художника

преди 5 години

На детенцето, мир на душата му. Спомням си, когато бях на неговите години, лятото по цял ден бяхме на Искъра. Широка, пълноводна и студена река с дълбоки бентове и никой не е мислил за най-лошото. Хващал ме е и водовъртеж. Няма смисъл да се бориш с него, вдишваш дълбоко и се гмуркаш до дъното и след това се оттласкваш настрани. В реката водовъртежите не са дълбоки, най-много 2-3м. ама паникьосаш ли се и се давиш.

fallback