Корнелия Нинова. Снимка: БТА
fallback

БСП днес излиза с позиция за модернизацията на армията, каза Атанас Зафиров на пресконференция във връзка с решенията на провеждащия се и в момента Национален съвет на БСП.

Oще по темата
По думите му БСП няма как да стои встрани от темата за модернизацията. В позицията на партията ще бъде потвърден ангажиментът й към модернизация и развитие на армията, предаде БТА.

Пленумът на БСП е показал единство и е застанал зад лидера си Корнелия Нинова по въпроса с Истанбулската конвенция, каза Зафиров и обясни, че няма промяна в позицията на партията по тази тема. Той изключи възможността БСП да бъде изключена от ПЕС заради позицията по Конвенцията.

Евродепутатът Петър Курумбашев заяви, че Пленумът е приел декларация, насочена към Групата на социалистите и демократите и до ПЕС, която е свързана с пакета "Мобилност".

По думите му гласуваният, с така взетите решения по пакета, мандат на Транспортната комисия, с който тя ще отиде на преговори със Съвета и ЕК, може да бъде атакуван и да се поиска прегласуване в ЕП.

Курумбашев каза още, че не е в полза на България ускореното въвеждане на дигиталните тахографи.

Той отбеляза, че е положително изваждането на Международния транспорт от Директивата за командироване на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Курнелио,ще поискаме референдум за излизане от НАТО,само за глупости харчите пари и теглите заеми,а населението в страната живее в бедност или бяга в чужбина и сме в демографска катастрофа!Втора Гърция ли ще ни правите?Да избяга и останалото население?

13

р

преди 5 години

*** и нейните *** превъртат, нема власт, нема пачка, ах ах ах.

12

СДС

преди 5 години

Горката Нинова. Каквото и да направи все мишки се раждат....

fallback