Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Пореден протест срещу рестарта на АЕЦ "Белене" се провежда пред Народното събрание. Демонстрацията е организирана от новосформираната дясна коалиция "Демократична България".

Протестиращите се събраха пред сградата на парламента, за да връчат копие от образувано дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу проекта "Белене". Жалбата е заведена веднага след като стана ясно, че е възможно неговото възобновяване.

Oще по темата

"Това Народно събрание е превърнато в дом на българо-съветската дружба, защото няма нито една парламентарна група, която смее да каже "Не“ на Путин. Няма такава в днешното Народно събрание", заявиха протестиращи пред БНР.

"ГЕРБ и БСП се обединиха да изпълняват "тройния шлем" на Първанов. "Белене" е само началото, следващата стъпка е "Южен поток", и ни праща далече в периферията. Там, където са приятелите на Москва, не могат да участват във важните решения в Европейския съюз", смятат други.

"Парламентът днес гласува за повишаване на нашите данъци, за нашите сметки за ток за десетки години напред – нашите внуци и правнуци да живеят в опасността от радиоактивен боклук за хиляди години напред", коментираха още от събралите се пред НС протестиращи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Отвратен

преди 5 години

Русофилите пак ще оближат *** на Путин.Навремето Ив. Аксаков казваше;Всеки успех за Б--я е смърт за Русия.Той намного кряскаше Русия да ни ОКУПИРА. В изследване на Галъп,от 2011г до сега,се каязва че русифилите сте 30% а Евро-Атлантиците сме над 60%,само дето сте много КРЕСЛИВИ.През конунизЪма се говореше че;Няма нищо по-страшно от активното НЕВЕЖЕСТВО.Русофилските *** при ***!

33

Отвратен

преди 5 години

До Да се чете--17.Aбе НЕГРАМОТЕН ,тъй наречените Америкаянски са БЪЛГАРО--РУСКИ регистрирани в САЩ.Сига си драскал глупости бе плюнка.

32

Анонимен

преди 5 години

NE AMA NARODA OTDAVNA KAZA DA NA BELENE NA REFERENDUM DJENDYRINO TYPI PRODAJNI

fallback