Снимка: Reuters
fallback

"Няма как да кажем нещо добро за това уродливо явление, което вече се е превърнало в прецедент за столицата ни. За нас, патриотите, това не е парад. Това е пародия. За България има един парад и той е в Деня на храбростта и празника на Българската армия", отсече в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Атанас Стоянов.

В сигнал до министъра на вътрешните работи Валентин Радев общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение в Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера настоява МВР да забрани провеждането на "София прайд" на 9 юни.

Oще по темата

В него Контрера пише, че съгласуването на провеждането на гей парада е допуснато при нарушаване на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР. И е недопустимо да се правят контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите часове преди гей парада да преминават през парка.

"София прайд" е не само вреден, но и пагубен за обществото ни. Става въпрос за ценности между джендър идеологията и чисто човешките ни изконни консервативни християнски ценности и добродетели, които са ни съхранили и до днес", подчерта Стоянов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че практиките да се блокират цели улици и тротоари са недопустими и постави въпроса за охраната на парада от полицейски органи, както и сумата, която ще бъде платена с парите на данъкоплатците за разходи по пазенето на мероприятието.

Депутатът от "Обединени патриоти" коментира още темата за рестарта на проекта АЕЦ "Белене", на който енергийната комисия даде "зелена светлина".

До 31 октомври министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да възобнови действията по търсенето на инвеститор, но без да се дават държавни гаранции за изграждането на проекта

Темата за АЕЦ "Белене" стана отново актуална, след като от Българската академия на науките изготвиха по поръчка на БЕХ доклад за изготвяне на Национална стратегия в областта на енергетиката с фокус върху електроенергетиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

чичо Стоян

преди 5 години

Ако един организъм толерира вирусите,колко време ще оцелее...Ако една държава толерира евро-атлантическите ценности,накъде се е запътила...Ако едно дете усвои от 4-годишно сексуалните практики като висша форма на социална адаптация и достижения ,вместо архаичните християнски ценности,в какво по-точно се очаква да се ***......и защо патриотите не организират контра-прайд точно сега ,когато цивилизованите европейци ще могат да констатират моралния упадък на ***...

11

Анонимен

преди 5 години

smrad i vonq si e

10

Вал

преди 5 години

Разберете кой ги финансира, спрете им кранчето и край с грозните паради.

fallback