Снимка: Личен архив
fallback

Алпинистът Слави Несторов е 13-ият българин, който успешно стъпи на Еверест и привлече вниманието на медии и общественост към проблемите на мъжете, свързани с простатата и уринарните инфекции.

"Планината ме допусна, имах късмет в последния етап. На Еверест чувството за безопасност беше най-силното нещо. Вятърът беше ужасно силен.

Oще по темата

Всичко беше замръзнало на температура от минус 37 градуса, само телефонът ми работеше - вятърът ме изтласкваше от ръба", разказа Слави Несторов в "България сутрин".

Той уточни, че е бил много леко облечен и му е било студено, което е наложило по-високо темпо на изкачване. В деня, в който алпинистът покорява Еверест, на върха са се качили не повече от 13-14 човека.

"Каузата все още не е завършена. Рак на простатата е важна болест - често срещана и много малко говорена. Много е важно да събудим вниманието на хората, да привлечем повече финансиране", подчерта Несторов пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че не може да отдели време да стане професионален алпинист, но добави, че е възможно и да не иска. Несторов казва за себе си, че е човек, който просто обича предизвикателствата. Предстои му изкачването на още един връх, но не пожела да разкрие кой е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Дано

преди 5 години

РАЗМИСЛИ... Браво журналистите,,, утрепахте рибата " с тази публикация, процент ще вземете..... 0.0000000000000001.

25

Добре

преди 5 години

За да пишат журналистите, защото университетите наши много ги размножиха, и сега ще ме блокират (за кой ли път) много важно, аз съм си аз, а те са никои..... ЖУРНАЛИСТИТЕ В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ

24

Анонимен

преди 5 години

Едно станя ясно - медийте добре се погрижиха в България думата "алпинист" да придобие отрицателно значение, а също опропастиха имиджа на Боян ли беше, .. дето пускаха статия след статия.

fallback