26

Дано

преди 5 години

РАЗМИСЛИ... Браво журналистите,,, утрепахте рибата " с тази публикация, процент ще вземете..... 0.0000000000000001.

25

Добре

преди 5 години

За да пишат журналистите, защото университетите наши много ги размножиха, и сега ще ме блокират (за кой ли път) много важно, аз съм си аз, а те са никои..... ЖУРНАЛИСТИТЕ В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ

24

Анонимен

преди 5 години

Едно станя ясно - медийте добре се погрижиха в България думата "алпинист" да придобие отрицателно значение, а също опропастиха имиджа на Боян ли беше, .. дето пускаха статия след статия.

23

До 20

преди 5 години

Много героични ги изкарваш тези алпинисти, обаче моя въпрос е защо го правят? Хайде шерпите го правят за пари, хората си изкарват хляба, ама този Несторов какво прави там? Спасява света ли, някой го е заставил да ходи там ли, може би извънземните, знам ли вече? За мен това са хора които обичат адреналина, но хора големи егоисти и може би увредена психика, защото първо рискуват своя живот ненужно, от глупост даже и второ разбиват живота на близките си - ето това са тези псевдогерои.

22

Анонимен

преди 5 години

Много писна този алпинизъм, не виждам кой толкова се интересува от това екстремно хоби и някакви световно неизвестни туристи. И не, не ми пречат алпинистите, щом им харесва да се катерят, това което дразни е изкуствената истерия около Боян Петров, която продължа и с този човек. Ако алпинизма е спорт, тогава какви са привилата, как се определя и има ли въобще победител? Несериозни са тези неща!

21

OO

преди 5 години

До Поручик РжевскиЕдна креативна идея !

20

Анонимен

преди 5 години

Що се отнася до това, че 14 човека са го качили за 1 ден имайте предвид, че периода в който може да се изкачи върха е от порядъка на няколко седмици за цялата година. Номрално е много хора да го изкачат в ден в който условияата са добри. Това не означава, че целогодишно всеки ден го качват по 15 човека. Също така не мислете, че шерпите са свръх човеци, които правят всичко. Много от тях също загиват по време на изкачванията.

19

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАлпинизма е и винаги е бил спорт. Екстремната разходка в парка не включва скално, снежно и ледено катерене за които се изискват умения, познания по осигуряване издръжливост за изкчаванията, които продължават по 10+ часа и т.н. Това е все едно да кажеш, че дълбочинното гмуркане е плуване в градския басейн. Вярно е, че го изкачват много хора, но тези хора са алпинисти със сериозен опит, а не някой, който се е събудил и решил да се разходи до Еверест.

18

Анонимен

преди 5 години

"ако е спорт от който не се интересуваме - спортиста е ахмак"----------------------------Отдавна алпинизмът не е спорт, а екстремна разходка в парка. А и на хората им писна последния месец от "покорители", чиято единствена цел е да си начешат егото. Какво постижение е, след като същия ден още 14 туристи са го изкачили, ако е било по-добро времето щели да са 10 пъти повече. Баирбудали, важни само в собствените си очи.

17

Поручик Ржевски

преди 5 години

На еверест се качват по 100 човека на ден.Нека направи нещо по-интересно - например да направи гей-парад в перник.

16

do 14

преди 5 години

Иронията ти е неуместна. Имай в предвид, че всики от тези изкачили Еверест или някой от другите 8 хилядни върхове са шарили по едни 40-50 000 Евро! Престави си чисто хипотетично, че всичкото това изкачване стане безплатно или по 50-100 евро, колко ще бъде народа нагоре? Е, бъди сигурен, че в лоши дни няма да са по 13-14 човека, а по 3-400 минимум.

15

сара

преди 5 години

Изкачил го човека - браво, след като това е била неговата заветна цел. Това с каузата ми е малко смешно - не трябваше ли да обяви тази кауза, да бъде следено изкачването му с цел наблягането върху каузата, в името на която го прави и да се обърне с някакви думи към тези, в името на които го е направил. В очакване на следващата кауза сме.....

14

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТова не е спорт. Половината коментатори тук могат да изкачат Еверест без напрежение, само им трябва сутрешното кафенце с цигарка. И парапети и въжета има там, хора без крака го били изкачвали и шерпите те носят на гръб до върха и обратно. Всички разбираме от алпинизъм, защото сме гледали по телевизията. Българи сме все пак, разбираме от всичко!

13

Анонимен

преди 5 години

Много хейт много нещо. На българина най-много му пречи, когато някой успява в нещо, което те не разбират. Само като чуят, че някой алпинист е изкачил връх и им присяда, не могат да си изпият на спокойствите кафето и да заспят вечер. Виж ако е за нещо по-смислено като конкурс за красота или известен спортист като Гришо, ще се гордеем но ако е спорт от който не се интересуваме - спортиста е ахмак.

12

@

преди 5 години

Не искам да омаловажавам, ама сред покорилите Еверест има 13 годишно дете, 70 годишен, хора без крака и ръце... Това не е спортно или друго постижение.Трябва да имаш едни 50 хиляди долара и двама шерпи ще те качат. Има стълби по трасето, има осигуряващи въжета, има парапети...Искал, платил, качили го.Точка.Постижение е една майка или баща да си възпитат детето. Примерно.Да изкатериш баир НЕ е. Дори най високия.

11

Анонимен

преди 5 години

До един друг (9)Това, че се ползват шерпи не означава че изкачването не вихрен е разходка по Витоша. Все пак изисква страшно много тренировки, умения, издръжливост. Не разбирам с какво алпинистите пречат на хората тук, че толкова много омраза се изсипва. Доста е нерпиятно да видиш колко граничени хора сме българите.

10

Хемингуей

преди 5 години

А бе друго си е с кауза!!! Щото без кауза си е една обикновена, ама най-обикновена глупост.

9

един друг

преди 5 години

Ако тези туристи, който "покоряват" върхове с шерпове които им носят багажа и показват пътя, предварително прекрани въжета и направени пътеки се наричат "алпинисти", то тогава всеки, който се качи на туристическо корабче и се повози из някое море е редно да се нарича "мореплавател".

8

Анонимен

преди 5 години

Как се става професионален алпинист? Какво трябва да направиш, някакви качествата, знания и умения изискват ли се? Добре ли се печели от тази професия? Кой плаща за този "труд"?

7

Кина

преди 5 години

Спрете с това идиотско внушение: "покорил" ! Който и да стъпи на някой връх, дори въпросният връх да е на Марс, НЕ ГО ПОКОРЯВА !!! Така се извращава съзнанието на хората ! Да покориш, означава да подчиниш. Ако всеки, изпълзял на висок връх го е покорил/подчинил, как тогава въпросните върхове трепят "покорителите " си ?! В планината се влиза като в храм и се излиза с благодарност, тя не е враг, че да се бием с нея и да я "покоряваме" !