Снимка: архив "Булфото"
fallback

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда, от 12 часа, в централното фоайе на Националната галерия – Квадрат 500.

Големият български художник почина вчера на 84 години.

Oще по темата

"Живописец с монументален размах, нечовешка енергия и удивителна работоспособност, общественик с изострена социална чувствителност, страстен колекционер на произведения на изкуството, акад. Русев  беше енциклопедична  личност с дълбоки познания и разностранни интереси", написаха днес от Художествената галерия по повод кончината на твореца.

"За  учениците си остава учителят, който  безпогрешно разпознаваше и развиваше таланта  им, разкриваше нови хоризонти и възможности пред тях. Умееше да отстоява каузи, каквото и да му коства това. Ярък творец и мислител, неуморен будител, чието  мощно духовно присъствие и влияние се простират отвъд географските и времеви граници. Дори отвъд смъртта!", прощават се с маестрото от Националната галерия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

....

преди 5 години

... а защо не в партийният дом!

12

Анонимен

преди 5 години

Поклон! Велик творец и българин!

11

FR34

преди 5 години

От това се боях. Знаех, че помията срещу Светлин Русев ще се лее на по форумите, както се лее срещу всяка голяма личост в тая държава. Тази седмица е денят на Ботев и когато за поредна година видите хора да си ядат дюнерите или да си говорят по телефона докато бият сирените, замислете се. Ако искате. Ако можете.

fallback