Снимка: архив, Булфото
fallback

Ново предложение за промени в Наредбата за преместваемите обекти и рекламата ще се опита да сложи край на кича в столицата.

Ще помогнат ли рестрикциите за по-приветлив вид на града и ще остане ли "София Чарши" в миналото, коментира в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air от общинския съветник Карлос Контрера и графичният дизайнер Филип Бояджиев.

Идва ли краят на кича и шаренията и ще отвори ли новата наредба вратите на по-приветлива европейска столица, която не прилича на ориенталски бит пазар е сред любопитните въпроси, както и какво всъщност предвиждат правилата?

"Ограниченията са свързани с така наречената външна реклама. Дебатът ще бъде наистина много ожесточен, защото става въпрос за огромни интереси", коментира в предаването Карлос Контрера.

Срещу предложението има внесени множество възражения, макар истината да е, че огромните хладилници, фризери и чадъри наистина пречат на хората по улиците и превръщат пешеходните зони в трасе с препятствия.

"Пречи на пешеходци, велосипедисти... Не е нормално на тротоар с широчина по-малка от метър да има големи хладилници и да не може да се мине", сподели Филип Бояджиев.

Билбордовете пък често разсейват шофьорите и водят до катастрофи. А те са осеяни навсякъде. Основно дебатите за новото предложение за промени в Наредбата за преместваемите обекти и рекламата е опит да превърнем София в естетичен град. Или пък са посегателство срещу бизнеса?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

младен

преди 5 години

"Билбордовете пък често разсейват шофьорите и водят до катастрофи. А те са осеяни навсякъде."Крайно време е да ги разкарат. И от магистралите също!

15

Реклама!

преди 5 години

Реклама , реклама, реклама! Който посегне на нея- тежко му! Вижте и воя който нададоха разни платени клакьори срещу евентуалната забрана на рекламата на хазарта! А от хазартът се печели много от собствениците ,а се губи по малко, но от стотици хиляди балами!

14

Анонимен

преди 5 години

Предлагам: Вместо билборд-дръвче,вместо сергия- чешмичка! Но...няма такъв номер!

fallback