Снимка: архив "Булфото"
fallback

Традиционен марш за легализиране на притежанието и отглеждането на малки количества трева ще се проведе в неделя в София.

Шествието под наслов "Свобода за конопа" ще тръгне в 15:30 часа в събота от столичния площад "Света неделя", съобщи "Дарик".

Според Българското либертарианско общество законът, който криминализира употребата на канабис, не действа. Доказателството е, че за последните 15 години българите, опитвали в живота си трева, са се увеличили пет пъти.

"От друга страна, ако падне забраната за отглеждане на трева, ще бъдат пресечени дилърите, които я продават", убеден е един от организаторите Димитър Карагегов.

Той обясни, че маршът е традиционна демонстрация с 15-годишна история. Той припомни, че това е времето, през което се практикува тоталната криминализация на притежание, дори и на малки количества незаконни вещества.

"Това означава, че ако в джоба ви намерят една единствена цигара с трева, вас ви грози затвор от 1 до 3 години. Това е основното желание на демонстрацията", каза още Карагегов.

Той обяви, че първото основно искане на марша е да се спре вкарванего хора в затвора заради това, че притежават малки количества трева в себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

420

преди 5 години

".....ще се проведе в неделя в София." - "....ще тръгне в 15:30 часа в събота...."

38

420

преди 5 години

До до 6ne zabravyai zaharta

37

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЗащото в момента младежите хич нямат достъп до въпросните "отрови", нали? Разликата е, че в единият случай ги затварят в затвора и това им съсипва всякаква перспектива за нормален живот, а в другия работят/учат и развиват икономиката като данъкоплатци.

fallback