Снимка: Dnes.bg
fallback

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) е против предлаганите законови промени, с които се ограничават рекламата и разпространението на лотарийните игри.

Oще по темата

В писмо до институциите работодателската организация изтъква, че ако предложенията, внесени от депутати от НФСБ бъдат приети, ще бъде нанесен тежък удар на лицензираните хазартни оператори в България за сметка на нелицензираните.

Освен това забраната за реклама на легалните хазартни оператори ще намали значително приходите в бюджета от данъци. Загуби ще понесат и спортните клубове, както и множество малки търговци, които разчитат на продажбите на лотарийни билети, за да развиват своя бизнес.

Ако законодателните промени бъдат приети, всъщност ще бъде обслужен черният сектор, а може би това е и целта, пише в писмото.

От работодателската организация възразяват срещу подхода да се обявяват законодателни промени, които засягат широк кръг предприемачи и граждани, без да е извършена предварителна оценка за тяхното въздействие и да са оценени фискалните ефекти от евентуалното им прилагане.

КРИБ заявява готовността си да защити българската индустрия и представлявания от организацията бизнес от 900 хиляди заети като цяло, от които 177 хиляди заети пряко или косвено в игралния сектор, от законодателен волунтаризъм, воден от популизъм, предизборни нагласи и неясни интереси, се посочва още в писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Казино

преди 5 години

Масовите български казина са нещо подобие на западните! Там има повече машини, няма ролетки, няма няма маси са игра на карти. Играят повече на едноръкия Джон, защото машините могат да се манипулират! А що се отнася да билетчетата, няма страна от ЕС, където масово хората да търкат билетчета и рекламата им не е така агресивна. Тук всек ден по някоя от националните телевизии ти промиват мозъка, че по-лесно се печелят пари от лотария, отколкото да работиш!

39

Василев

преди 5 години

До 199Трябва да я въведат но никой не повдига върпоса!откакто смениха системата на българския тотализатор няма никакъв проблем да участва и българия!Но забраната за реклама на печеливши трябва да се въведе въпреки това!

38

Росен Миленов

преди 5 години

"Искате ли държавата да организира хазартните игри и приходите да се разпределят целево в здравеопазване, образование и спорт?" е един от въпросите към Референдума за съдене на политиците от прехода - dogovorat С организирането на хазартните игри от страна на държавата, които по принцип имат негативни пристрастяващи ефекти върху хората, ще се постигне социална компенсация на участниците и въобще на обществото чрез целевото разпределение на приходите от тях. За контакт, 0878 786 669 и фейсбу

fallback