Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Българските военновъздушни сили ще имат нов самолет не по-рано от 2 години след подписването на договор, а ако държавата проведе успешно процедурата по закупуването до края на тази година, това значи, че 2020 година е най-ранният срок, в който може да се говори за нов изтребител.

Това обясни в студиото на "Денят ON AIR" Анатолий Величков, заместник-министър на отбраната. По думите му България е подготвила 1,5 млрд. лв за нов самолет.

"Не търсим каквато и да е бойна машина, а търсим изтребител, който да може да извършва работа по въздушни, наземни и морски цели. Да може да работи във всякакви екстремни метеорологични условия. Търсим съвременен изтребител", категорично заяви Величков пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-министърът на отбраната каза също, че са изпратени покани до 8 участници, които ще предоставят своите предложения на определената стойност, а според личното му мнение F-18 е най-сериозен вариант.

Величков каза, че Министерството на отбраната продължава работата и по другите проекти за модернизация на Българската армия.


Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Мен

преди 5 години

И ако южен поток беше минал през бг и руснаците щяха да си го пазят и тогава самолети ни трябват само за пред хората

33

мен

преди 5 години

Не разбирам от самолети но може би добре е да са евтини но наи вероятно ще купят каквито им наредят от USA посолство надали ще можем да отразим атака от Русия съмнявам се че и турски самулет ще спрем. Защото е нужен и натрениран състав. А относно еврейските самолети скоро удариха 1 няма 100 % успеваемост .другото мисля американците си пазят базите в България а невиждам какво друго има за нападане у нас

32

Krom

преди 5 години

Проблем от друго естество е, че нашите съюзници нямат никакво доверие на България. Най малко, двойнственото отношение на нашия елит към Русия - винаги с единия крак в руския лагер. Отделно и лошия опит от Втората Световна. Отделно широко прокламираната русофилия. Отделно никой не мърда от България руските "инвестиции" като Лукойл и Газпром. За да получиш съвременна бойна техника, трябва да си "облечен" в политическо доверие, а при нас прозира зле прикрито съмнение от съюзниците ни. Не става.

fallback