Снимка: Facebook
fallback

Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно състояние, отпътува тази вечер от Истанбул за София в специално оборудвана за целта линейка, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.

Oще по темата
Тя пристигна на летището в турския град с редовен полет от Сау Паулу, където бе посрещната от представители на генералното ни консулство в Истанбул.

Според лекарския екип, който пътува с нея, състоянието й е стабилно, което позволява пътуването до София да се осъществи.

В момента представители на генералното ни консулство в Одрин са на ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле, където граничните власти на двете държави я очакват.

За осигуряване на най-бързото транспортиране на Теодора Маджарова до София е създаден санитарен коридор.

32-годишната Теодора има рак на гърдата. Тя заминава със съпруга си Александър за Бразилия за лечение при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило.

Оттогава тя е на легло - не е в кома и диша самостоятелно, но никоя авиокомпания не искаше да превози семейството обратно у нас.

Историята на Теодора, която Bulgaria ON AIR първа разказа, трогна много българи и за два дни бяха събрани средства за транспортирането на младата жена до Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 5 години

За медиуми пари да харчи е намерила, а да се върне сама - не.А държавата вместо да си прави PR да се беше погрижила за всички останали, които *** от липса на средства.

34

anonimen

преди 5 години

ТУРЦИЯ ВИНАГИ НИ Е ПОМАГАЛА,ВЪПРЕКИ НАШАТА ОМРАЗА КЪМ ТУРЦИЯ

33

До Я па ти...

преди 5 години

Не става въпрос дали е лошо или добро, става въпрос, че не е направено в помощ и от добри чувства. А и вслучая държавата Турция нямаше нищо общо, самолета беше нает и оборудван от една частна турска болница. Ако не беше платено за самолета, той нямаше да отиде да вземе болната, докато за линейката от България не се плаща, тя е за сметка на държавата. Кой е казал, че е лошо да си гледаш интереса. Просто оборвам репликата, как Турция винаги помагала.... четете внимателно.

fallback