fallback

Той е само на 27 години и е един от най-младите граждански пилоти у нас. От две години работи за голяма европейска авиокомпания, която отскоро стъпи на бургаското летище.

Младият авиатор прави и първото кацане и базира първия самолет на авикомпанията си на летището в Сарафово.

Това е Иван Казмин. В момента той е втори пилот на самолет Боинг 737, с почти 190 пътници на борда. Желанието му да се посвети на авиацията идва още докато е ученик в Английската гимназия в Бургас.

Следва обучение в частна школа в България, после в Словения и квалификация в Германия. На 23 години получава лиценз за пилот и се нарежда сред най-младите граждански авиатори в България.

Вижте повече за него във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

hmn

преди 5 години

Наш *** седнал да плюва и да се пеняви от завист заради някакъв шофьор на летящ автобус, изкарал шофьорски курсове, които траят по-малко от обучение за водопроводчик. Статията е платена самореклама на малкопишковеца.

33

Анонимен

преди 5 години

До 27 Да де - Прав си ! Поради тези причини напуснах гиманзиятаноеш в 10ти клас !

32

До 28

преди 5 години

Ти през кой комунизъм си се издигал заради себе си, че нещо не ми е ясно?Ако си искал да станеш летец...си щял да гледаш самолети само на филм, ако не си син на някой каскет.Сущото и с адвокатите, прокурори и полицаи.Айде, стига с тази носталгия по най-черния период в нашата история.

fallback