Снимка: Кадър, Нова тв


Мила е една от жертвите  при катастрофата на АМ „Тракия”. Преди 2 дни тя трябваше да навърши 17. В нейна памет в петък студенти от НАТФИЗ изиграха спектакълът "По пътя". Сред тях е и брат й.

"Нямаше много избор къде да е - разказва братът на загиналото момиче пред Нова тв. Актьорът очаквал сестра му да дойде, както обикновено с майка му и баща му.

Още по темата

В деня на инцидента Георги е трябвало да се яви на последния си изпит в Академията. Спектакълът, който се играе се нарича "По пътя". Георги трябвало да участва в два откъса.. Единият от Чудомир носи заглавието "На погребение".

"Когато подобно нещо се случи на човек, той започва да търси символика и знаци. нещо, което да е подсказвало, че това би могло да се случва в един друг откъс. Моят герой говори за сестра си, която е починала преди няколко дни".

За катастрофата Георги разбира от новините. "Надявах се да не е там, но като погледнеш реално, разбираш."
Изпитът е трябвало да започне в 6, но стартира с час по-късно. Всички колеги на младежа се надяват, че всичко ще се нареди.

По време на един от антрактите, когато се играят откъси, в които Георги не участва, той научава лошата вест.  Въпреки това той продължава да играе в представлението. "Ако всеки започне да си мери проблемите с другия, какво правим? Свършвам си работата и хората не би трябвало да се интересуват от личния живот на другите.", обяснява решението си да продължи младежът.

"Комисията не разбра.  - разказва преподавател - Георги се справи блестящо.- Той беше човекът, който теглеше студентите". Получава отличен.

На 3 май Георги и колегите му от НАТФИЗ отново излизат да изиграят спектакъла. Но не в театралната академия, а в родния град на Мила. Не пред студенти и преподаватели, а за нейните близки. В деня на рождения й ден, когато тя е щяла да стане на 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase