Снимка: Булфото, архив

Засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии в цялата страна ще осигури Пътна полиция през почивните дни.
 
Предвиждат се полицейски проверки за употреба на алкохол, шофиране без книжка.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София. На 7 май от 10.00 до 20.00 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин", напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".

По време на празничните дни ремонтни дейности няма да се извършват, за да не се затруднява трафикът и шофьорите да пътуват спокойно. Единствено, ако е необходимо ще се предприемат спешни и неотложни дейности, свързани с безопасността на движение.

От полицията напомнят на всички водачи, че ако не са платили глобите си за нарушения на Закона за движение по пътищата, при проверка на пътя ще им бъде отнета книжката, а автомобилът им може да бъде спрян от движение. Всеки гражданин може извърши проверка за издадени и влезли в сила наказателни постановления, фишове и електронни фишове по електронен път .

Освен на интернет портала, заплащането може да бъде реализирано и в сектор "Пътна полиция" чрез наличните ПОС-терминали в работно време на гишетата за обслужване на граждани, както и по банков път. Важно е да се обърне внимание на правилното попълване на необходимата информация, в частност основанието за плащане, където трябва да се изпише вярно номера на фиша или на наказателното постановление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase