Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Около 250 000 човека повече от година чакат работа и са на бюрото по труда, каза пред Bulgaria ON AIR заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, като допълни, че в 14 общини вече дава резултат програма за намаляване на безработицата в района на Северозападна България.

Въпреки това, тревожно е, че всеки десети работещ у нас е беден, съгласи се с данните на НСИ Русинова. И беше категорична, че този тип проблеми не могат да бъдат решени за 1 ден. 

Инвестициите в знания и работна сила са най-важни, за да се промени това, подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Тея бюра по труда

преди 5 години

какво правят?Нали на служителите им се заплаща за да устройват ба работа трайно безработни?Или само чскат хората на обезщетение да минат да си ударят парафа и това е.Ех че *** ви системата!На запад само да потърсиш работа и на седмицата са ти намерили,защото там частника си плаща доволно и никой не ще и да помисли да стои безработен!

38

милиони са БЕЗ работ

преди 5 години

милиони са прецакани чрез терористични вложки в лични документи.Вкарани са за следене като неудобни на терористите на власт .не им дават работа не им плащат .отписани са ако оцелееят

37

Анонимен

преди 5 години

много от безработните биха се обучили на нови умения ако получат шанс, особено образованите, но за това се иска усилие от страна на работодателите, а къде къде по лесно е да си внесат наготово непретенциозна работна ръка

fallback