fallback

Общ преглед

Десетки общопрактикуващи лекари се събраха пред НДК на протест заради прекомерната бумащина и ниското възнаграждение за труда им.

Медиците прочетоха декларация с исканията си. Лекарите настояват потребителската такса да стане 1% от минималната работна заплата, а освободените от нея да плащат пълния размер и сумите да им се реинбурсират от съответните институции.

Те искат още и отпадане на 24-часовото им разположение на пациентите, което изисква сключване на договори с медицински центрове за нощните часове, почивните дни и празниците.

В същото време Служители от Регионалните здравни инспекции от цялата страна се събраха пред Министерството на здравеопазването. Те също настояха за по-високи заплати

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 6 години

какво разбират под малки заплати дайте конкретни цифри освен заплата има сума за пациент потребителска такса някой по запознат да сподели.посещението до дома ако ви огрее също се заплаща.

45

Анонимен

преди 6 години

До 43. Да ама не. В Хипократовта клетва никъде не пише,че се лекува без пари. Пише, че не може да се отказва помощ. Така е в САЩ. Ако те блъсне камион, ще те оперират веднага, защото е животоспасяващо. После обаче, плащаш като поп. Ако нямаш пари, на месечно вноски. И няма измъкване.Не че тук в България, няма наистина бедни хора. Но аз познавам майстори вадещи по 3-4000 лв,които нарочно не се осигуряват. "Ти си длъжен да ме лекуваш без пари", точно това ми каза един такъв хитрец.

44

сминдух енд чесън

преди 6 години

Защо просто не попитате данъкоплатците дали са склонни да издържат и вас. Аз лично не знам какво трябва върши здравния инспектор.

fallback